Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Τι λέμε πιο συχνά στον ύπνο μας και τι σημαίνει όταν μιλάμε;
Τι λέμε πιο συχνά στον ύπνο μας και τι σημαίνει όταν μιλάμε;

Τι λέμε πιο συχνά στον ύπνο μας και τι σημαίνει όταν μιλάμε;

  • October 19, 2017
  • 0 Likes
  • 25 Views
  • 0 Comments

Ο ύπνος είναι ίσως η πιο ανεξερεύνητη και ταυτόχρονα πιο γοητευτική πλευρά της νευροβιολογίας.
    
Είναι το σημείο όπου ανοίγουν όλες οι πύλες του εγκεφάλου και υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών και πληθυσμών σκέψεων.
    
Όνειρα, εφιάλτες, υπνοβασία, ενύπνια ομιλία. Κάθε τι από αυτά εκφράζει μέρος της σκέψης μας. Το τελευταίο συνδέεται με τα όνειρα και αποτελεί την εξέλιξη της έκφρασης τους. Άλλοι όταν βλέπουν εφιάλτη κουνιούνται διαρκώς. Άλλοι ουρλιάζουν και λένε λέξεις.
    
Μια νέα έρευνα που έγινε στη Γαλλία για την ομιλία κατά τον ύπνο, αποκαλύπτει ότι η λέξη Όχι είναι η πιο συχνή που λένε οι άνθρωποι εκείνη τη στιγμή, ενώ μια από τις πιο δημοφιλείς λέξεις είναι το γαλλικό putain, το οποίο αύξησε το ποσοστό εμφάνισης του κατά 800 φορές σε σχέση με την καθημερινή τους χρήση στον ξύπνιο τους. Το αρνητικό μόριο είναι πιθανότατα και το πιο κοινό μεταξύ των λαών σε επίπεδο υπνοκουβέντας.
    
Τι σημαίνει όμως το γεγονός ότι μιλάμε στον ύπνο μας; Και τι μπορεί να μας προκαλέσει κάτι τέτοιο; Μπορεί να συμβεί σε όλους άραγε;
    
Κατ’ αρχάς να πούμε ότι αυτό το φαινόμενο παρατηρείται μόνο σε καταστάσεις ελαφριού ύπνου. Αν είσαι σε φάση REM ή οποιαδήποτε άλλη βαριά μορφή ύπνου, δεν θα σου συμβεί.
    
Τα παιδιά είναι αυτά που τους συμβαίνει πιο συχνά και συνήθως οι περισσότεροι άνθρωποι το αφήνουν πίσω τους όσο μεγαλώνουν. Όσοι το κρατάνε είναι γιατί ανήκουν σε εκείνη την κατηγορία των περφεξιονιστών, των μανιακών με την λεπτομέρεια, των σεμνότυφων, αυτών που βάζουν πολλά στοπ στην έκφραση τους και κρατάνε πολλές σκέψεις στον προμετωπιαίο φλοιό τους. Γι’ αυτό κιόλας οι βρισιές είναι στις πιο δημοφιλείς λέξεις.
    
Πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο και έχει μια διαφορά με την περίπτωση της Μόρας. Εκεί συμβαίνει ο παραλυμένος άνθρωπος να βγάζει άναρθρες κραυγές και να καταφέρει να ψελλίσει κάποια λέξη.
    
Αν κάποιος το έχει σε πολύ συχνό βαθμό, τότε οφείλεται στην συγκεκριμένη περίοδο της ζωής του και σε κάτι που τον απασχολεί έντονα. Μια παρουσίαση στη δουλειά, μια συνέντευξη για δουλειά, οι εξετάσεις στο σχολείο, εξετάσεις στον γιατρό, οτιδήποτε.
    
Πηγή: TheGuardian.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: