Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Θωμαΐδης: Οι δύο περιοχές με μεγάλη αύξηση κρουσμάτων
Θωμαΐδης: Οι δύο περιοχές με μεγάλη αύξηση κρουσμάτων

Θωμαΐδης: Οι δύο περιοχές με μεγάλη αύξηση κρουσμάτων

  • July 28, 2021
  • 0 Likes
  • 91 Views
  • 0 Comments

Μεικτή εικόνα παρουσιάζει η ανάλυση των λυμάτων στην επικράτεια ως προς την διασπορά του ιού, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο κορονοϊός φαίνεται να έχει μεταφερθεί στην επαρχία.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκο Θωμαΐδη, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή «Σήμερα», στον ΣΚΑΪ επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν περιοχές, οι οποίες έχουν μια σταθεροποιητική τάση στην αύξηση του ιικού φορτίου, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα, που σημαίνει ότι η διασπορά είναι σταθερή στην κοινότητα, αλλά και περιοχές, στις οποίες έχουμε μια σημαντική αύξηση. Μάλιστα, στην Αλεξανδρούπολη και στα Χανιά έχουμε για 2η συνεχή εβδομάδα μεγάλη αύξηση, δηλαδή υπάρχει αυξημένη διασπορά».

Όπως εξήγησε ο κ. Θωμαΐδης, η μικτή εικόνα σχετίζεται με τις μετακινήσεις και με τη μη χρήση μάσκας, αλλά και τη μεγάλη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Delta. «Το στέλεχος Delta μας εκπλήσσει κάθε εβδομάδα για το πόσο γρήγορα μεταδίδεται. Σύμφωνα με έρευνες, μεταδίδεται 70 φορές πιο γρήγορα από το αρχικό στέλεχος. Γι’ αυτό ενώ περιμέναμε να επικρατήσει τον Σεπτέμβριο, ήδη έχει επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας», πρόσθεσε.

Επιπλέον, από την ανάλυση των λυμάτων προκύπτει ότι επειδή ο κόσμος φεύγει από τα αστικά κέντρα, θα μεταφερθεί ενδεχομένως η διάδοση στις επαρχιακές πόλεις. Στο πλαίσιο αυτό, ο καθηγητής σημείωσε πως με βάση αυτή την εικόνα, ο αριθμός των κρουσμάτων θα κινηθεί και το επόμενο διάστημα στο επίπεδο των 3.500, ενώ υπάρχει πιθανότητα να φτάσουν το Αύγουστο ακόμα και τα 4.500 με την προϋπόθεση ότι ο εμβολιασμός διατηρηθεί στα σημερινά επίπεδα.

  • Μοιραστείτε: