Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Π. Κουρουμπλής: ‘Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει ο χώρος πώλησης των ΜΗΣΥΦΑ’
Π. Κουρουμπλής: ‘Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει ο χώρος πώλησης των ΜΗΣΥΦΑ’

Π. Κουρουμπλής: ‘Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει ο χώρος πώλησης των ΜΗΣΥΦΑ’

  • June 8, 2015
  • 0 Likes
  • 13 Views
  • 0 Comments

altΗ κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά και κάποιοι επαναπροσδιορισμοί είναι πιθανοί, δήλωσε την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2015 ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει για την  απελευθέρωση του δικτύου διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).

Διευκρίνισε πάντως ότι θέση του υπουργείου είναι πως δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει ο χώρος πώλησης των ΜΗΣΥΦΑ. Δεν προκύπτει όφελος για τους πολίτες και το δίκτυο διανομής των 11.000 φαρμακείων είναι υπερπλήρες.

alt

Από την πλευρά τους, οι φαρμακοποιοί αντιδρούν έντονα στην απελευθέρωση του δικτύου διανομής των ΜΗΣΥΦΑ, προειδοποιώντας μάλιστα ότι «ο κλάδος μπορεί να αντιδράσει όπως παλιά». Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος, μιλώντας σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Ο ρόλος του φαρμακοποιού στην αυτοφροντίδα και στη διάθεση ΜΗΣΥΦΑ» στο πλαίσιο του συνεδρίου OTC & Cosmetics Conference, ανέφερε πως «η απελευθέρωση που θεσμοθετήθηκε από την προηγουμένη κυβέρνηση είχε στόχο να πάνε τα φάρμακα αυτά στα σούπερ μάρκετ με αυξημένες τιμές». Το ΔΣ του ΠΦΣ συνεδριάζει εκτάκτως αύριο Σάββατο για το θέμα των ΜΗΣΥΦΑ ενώ έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων από ολόκληρη την χώρα το ερχόμενο Σάββατο 13 Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline