Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Υπάρχει λύση στην γυναικεία τριχόπτωση;
Υπάρχει λύση στην γυναικεία τριχόπτωση;

Υπάρχει λύση στην γυναικεία τριχόπτωση;

  • August 5, 2014
  • 0 Likes
  • 38 Views
  • 0 Comments

altΗ ανδρογενετική αλωπεκία είναι μία παθολογική κατάσταση που βασανίζει εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας σε όλο τον κόσμο οι οποίοι απεγνωσμένα αναζητούν λύση. Όπως και στους άνδρες έτσι και στις γυναίκες η τριχόπτωση εμφανίζεται σταδιακά σε τρία επίπεδα.

Στο πρώτο επίπεδο οι τρίχες λεπταίνουν και συρρικνώνονται με αποτέλεσμα να αραιώνουν τα μαλλιά στο επάνω μέρος του τριχωτού της κεφαλής. Σε δεύτερο επίπεδο υπάρχει απώλεια τριχοφυΐας στο επάνω μέρος του τριχωτού και εμφανής μείωση της πυκνότητας των μαλλιών. Στο τρίτο στάδιο το επάνω μέρος του τριχωτού απογυμνώνεται εντελώς.

Για τις γυναίκες η τριχόπτωση επιφέρει μεγάλη αναστάτωση και στεναχώρια, καθώς μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία και η απώλεια των μαλλιών να γίνει ανομοιόμορφα και κατά τόπους. Όπως και στους άνδρες, η εξέλιξή της είναι απρόβλεπτη καθώς μπορεί να ξεκινήσει αργά και σταθερά και να εξελιχθεί ραγδαία στην πορεία, ακόμα και να αρχίσουν να φεύγουν ολόκληρες τούφες από τη μία μέρα στην άλλη.

Ένας Έλληνας εφευρέτης, ο Γεώργιος Μέξης, κατέληξε σε μία φόρμουλα η οποία είχε αποτελέσματα στο πρόβλημα της τριχόπτωσης και της αραίωσης των μαλλιών. Η συγκεκριμένη εφεύρεση (που δεν είναι φάρμακο) ονομάστηκε MEXIS/M6S PATENT και κρίθηκε από Πανεπιστήμιο της Παβίας στην Ιταλία κατά της ανδρογενετικής αλωπεκίας καθώς και της ξηροδερμίας αλλά και άλλων σχετικών διαταραχών όπως λιπαρότητα, φαγούρα και κοκκινίλες. Η μελέτη αποτελεσματικότητας είναι επίσημη και υπό την Ελληνική, Ευρωπαϊκή αλλά και Παγκόσμια Νομοθεσία. Έχει αποκομίσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας από την Ελλάδα, την  Αμερική και την Ευρώπη. Φέρει επίσης την έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και του FDA.

alt

Έχει την ίδια δράση σε άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας, από βρεφική ηλικία έως τα βαθιά γηρατειά. Επίσης βοηθάει να επιβραδύνεται το άσπρισμα τους και να αντέχουν σε βαφές και styling.

Αφορμή για την εφεύρεση αποτέλεσε το δικό του προσωπικό πρόβλημα αλωπεκίας που τον έκανε να υποφέρει για χρόνια και κανείς δε μπορούσε να του δώσει λύση. Στην πορεία της έρευνάς του, ο Έλληνας εφευρέτης συνεργάστηκε με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην ανεύρεση επιπλοκών της τριχόπτωσης και της φαλάκρας στην υγεία τις οποίες επιβεβαίωσαν κλινικές μελέτες από επιστήμονες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ σύμφωνα με την διεθνή βάση δεδομένων MedlinePlus (1966 – 2003).

Μάθετε περισσότερα για την έρευνα του κύριου Μέξη όσον αφορά την τριχόπτωση, τις επιπλοκές που επιφέρει και τη λύση της, στην ιστοσελίδα: www.mexis.gr

Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline