Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Νεότερα δεδομένα για την θεραπευτική αγωγή παιδιών με αυτισμό
Νεότερα δεδομένα για την θεραπευτική αγωγή παιδιών με αυτισμό

Νεότερα δεδομένα για την θεραπευτική αγωγή παιδιών με αυτισμό

  • July 19, 2013
  • 0 Likes
  • 32 Views
  • 0 Comments

altΕρευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας βρήκαν ότι τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, με κάποια αυτιστική διαταραχή, τα οποία είχαν υποβληθεί σε έγκαιρη παρέμβαση υψηλής ποιότητος, είχαν αναπτυξιακά οφέλη, ανεξάρτητα από το είδος της παρέμβασης που χρησιμοποιήθηκε, κάτι το οποίο προκάλεσε έκπληξη και το οποίο μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στον τρόπο που εφαρμόζονται τα ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης καθώς και τα σχετικά σχολικά προγράμματα.

Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στο περιοδικό Journal of Autism and Developmental Disorders. «Πρόκειται για την πρώτη μελέτη, η οποία σχεδιάστηκε για να συγκρίνει τις διαφορές τεχνικές που εφαρμόζονται από πολύ καιρό για τα παιδιά με αυτιστικές διαταραχές», δηλώνει ο Brian Boyd, του Ινστιτούτου Ανάπτυξης του παιδιού και ένας από τους ερευνητές της μελέτης, οποίος είναι και Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας.

alt

«Γνωρίζουμε ότι κάθε χρόνο, σε όλο και περισσότερα παιδιά μπαίνει η διάγνωση του αυτισμού Και αυτό μπορεί να έχει ένα κόστος το οποίου υπολογίζεται σε 3,2 εκατομμύρια δολάρια θεραπεία για κάθε παιδί, σε όλη τη διάρκεια ζωής του». Τόνισε τη σημασία που έχει να υπάρχουν ειδικά εκπαιδευμένα άτομα ώστε να εξασφαλίζεται πρόγραμμα υψηλής ποιότητος, που να ανταποκρίνεται στις ειδικές ανάγκες συμπεριφοράς, επικοινωνίας κ.λ.π., των παιδιών με αυτισμό.

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline