Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Η ΡΕΑ Κέντρο Λήψης Δειγμάτων Δοτών Μυελού των Οστών
Η ΡΕΑ Κέντρο Λήψης Δειγμάτων Δοτών Μυελού των Οστών

Η ΡΕΑ Κέντρο Λήψης Δειγμάτων Δοτών Μυελού των Οστών

  • April 24, 2014
  • 0 Likes
  • 60 Views
  • 0 Comments

altΗ Κλινική ΡΕΑ θέλοντας να ενισχύσει τις προσπάθειες του έργου του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας και να αφυπνίσει την κοινωνία να ενεργοποιηθεί σε μία νέα δράση, καθαρά εθελοντικού χαρακτήρα, έγινε Κέντρο Λήψης Δειγμάτων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Στόχος είναι η εξεύρεση δοτών με σκοπό τη μεταμόσχευση συνανθρώπων μας, παιδιών και ενήλικων που πάσχουν από ασθένειες όπως λευχαιμία, απλαστική αναιμία, μεσογειακή αναιμία, προσφέροντας τους ελπίδα ζωής καθώς δεν μπορούν να θεραπευθούν με διαφορετικό τρόπο.

Ο Διευθυντής του Τμήματος των Κεντρικών Εργαστηρίων της Κλινικής ΡΕΑ και Υπεύθυνος του Κέντρου Λήψης Δειγμάτων κ. Αποστολακόπουλος Παναγιώτης δήλωσε ότι όλοι μπορούν να γίνουν δότες μυελού των οστών, αρκεί να είναι σε ηλικία 18-45 ετών, να βρίσκονται σε καλή κατάσταση υγείας και να είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν οποιοδήποτε ασθενή χρειάζεται μεταμόσχευση.

alt
Από αριστερά: o κος Στέλιος Γραφάκος, Ιατρός, Διευθυντής Μονάδας Μυελού των Οστών, Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” & o κος Παναγιώτης Αποστολακόπουλος, Διευθυντής του Τμήματος των Κεντρικών Εργαστηρίων της Κλινικής ΡΕΑ, Υπεύθυνος του Κέντρου Λήψης Δειγμάτων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών της ΡΕΑ

Η διαδικασία είναι απλή, ολιγόλεπτη και ανώδυνη. Συμπληρώνεται η αίτηση εγγραφής εθελοντή δότη μυελού των οστών και στη συνέχεια γίνεται η λήψη δείγματος αίματος ή στοματικού επιχρίσματος (σάλιου) για την ταυτοποίηση του ιστικού τύπου του δότη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται, κατόπιν ραντεβού, στο Τμήμα των Κεντρικών Εργαστηρίων της Κλινικής ΡΕΑ και να έρχονται σε επικοινωνία με τον κ. Αποστολακόπουλο (Τηλ. Επικοινωνίας – ραντεβού: 210 9495071-2).

ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική
Λεωφ. Συγγρού 383 & Πεντέλης 17
ΤΚ 17564 – Παλαιό Φάληρο
Τηλ. 2109495000 – Fax. 2109495999
e-mail: info@reamaternity.gr
web-site: www.reamaternity.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline