Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Η ψυχολογία της απώλειας βάρους
Η ψυχολογία της απώλειας βάρους

Η ψυχολογία της απώλειας βάρους

  • April 9, 2014
  • 0 Likes
  • 16 Views
  • 0 Comments

altΗ Βαλέρια Κιλαμπέρια, Ψυχολόγος, B.Sc., M.Sc., Psychology, ABA Practitioner, εξηγεί στο Υγείαonline.gr, πως μπορούμε να χάσουμε βάρος και να βελτιώσουμε την αυτοεκτίμησή μας, με νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την απώλεια βάρους “BEat Right“.

Η απώλεια βάρους είναι κάτι που συμβαίνει φυσικά, αλλά μερικές φορές δυσκολευόμαστε να χάσουμε έστω και ένα κιλό και γιατί πολλοί από εμάς υποσυνείδητα δεν μπορούμε να απορρίψουμε το φαγητό. Πολλοί άνθρωποι έχουν δημιουργήσει ένα βαθύ συναισθηματικό δεσμό με τα τρόφιμα που αγαπούν. Αυτός ο δεσμός δεν μπορεί να σπάσει απλά με το περιορισμό λήψης αγαπημένων τροφίμων. Επομένως, η ψυχολογική κατάσταση του κάθε ατόμου και η εξέταση των ψυχολογικών παραγόντων που δένουν έναν άνθρωπο με ένα συγκεκριμένο φαγητό παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της απώλειας βάρους. Η απώλεια βάρους είναι πιο πιθανή όταν θα είστε ψυχικά προετοιμασμένοι για αυτό.

Παρατηρείτε πως έχετε αναπτύξει άγχος και φόβο όταν βλέπετε τον εαυτό σας γυμνό; Έχετε γίνει εμμονικοί με το σώμα σας; Το πρόβλημα του βάρους σας έχει μειώσει την αυτοπεποίθηση σας και αυτό με τη σειρά του έχει επηρεάσει τη κοινωνική και επαγγελματική ζωή; Είναι πιο δύσκολο να βρείτε τι να φορέσετε; Είναι πιο δύσκολο να βγείτε έξω; Προτιμάτε να μείνετε σπίτι και να μαγειρέψετε το αγαπημένο σας φαγητό;

Όποιος και αν είναι ο λόγος, τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να πετύχετε το επιθυμητό βάρος και σχήμα του σώματός σας αρκεί να κατανοήσετε τη σχέση σας με το φαγητό, να αποκτήσετε νέες υγιεινές διατροφικές συνήθειες και να ενσωματώσετε την άσκηση στη ζωή σας. Για αυτό το λόγο, δημιουργήθηκε ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την απώλεια βάρους BEat Right.

alt

Το πρόγραμμα αυτό εστιάζει στους ανθρώπους που θέλουν να χάσουν βάρος και να το διατηρήσουν με επιτυχία. Χρησιμοποιείται μια καινοτόμο προσέγγιση, τεχνικές της γνωστικής – συμπεριφορικής θεραπείας σε συνδυασμό με την κλινική υπνοθεραπεία ώστε οι ενδιαφερόμενοι να επιτύχουν όχι μόνο τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, αλλά και να βελτιώσουν την αυτοεκτίμηση και την ευημερία τους.

Το BEat Right μπορεί να σας βοηθήσει με τους παρακάτω τρόπους:

•        Έλεγχος διατροφής

•        Αύξηση κινήτρου για άσκηση

•        Παροχή εκπαίδευσης δεξιοτήτων στην αντιμετώπιση πιθανών λαθών στη διατροφή

•        Μακροπρόθεσμη διατήρηση του σωματικού βάρους

•        Αλλαγή της εικόνας του σώματος σας και της προσδοκίας σας για την εικόνα του σώματος

•        Βελτίωση της αυτοεκτίμησης σας

•        Διαχείριση του άγχους σας

•        Αντιμετώπιση συναισθηματικών ζητημάτων που σχετίζονται με την απώλεια βάρους

•        Στόχοι τόσο για την απώλεια βάρους αλλά και της συντήρησής του

Βαλέρια Κιλαμπέρια
Ψυχολόγος, B.Sc., M.Sc., Psychology, ABA Practitioner
www.valpsychnews.blogspot.gr

Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline

Πληροφορίες για το πρόγραμμα απώλειας βάρους “BEat Right

Το BEat Right είναι έτοιμο να ξεκινήσει και θα αποτελείται από δύο ψυχολόγους, οι οποίοι θα τρέχουν μια ομάδα (8-12 ατόμων) και θα πραγματοποιούν ομαδικές & ατομικές συνεδρίες. Η διάρκεια του προγράμματος έχει οριστεί σε 12-16 συναντήσεις ανά 15 ημέρες από 1.5 ώρα. Οι ημέρες και ώρες θα οριστούν με βάση τη διαθεσιμότητα των συμμετεχόντων. Το κόστος του προγράμματος έχει οριστεί στα 480 ευρώ το άτομο, καθώς θα υπάρξουν και εκπτώσεις.
Τηλ. επικοινωνίας: 6943718475

Εισηγήτριες:

•        Βασιλική Παπαγεωργίου, M.Sc. στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία και μετεκπαιδεύσεις στην Θεραπεία Συμπεριφοράς, Γνωστική – Συμπεριφορική θεραπεία και Θεραπεία Αποδοχής & Δέσμευσης.

•        Βαλέρια Κιλαμπέρια, M.Sc. στη Ψυχολογία και στη Συμβουλευτική Ψυχολογία με μετεκπαιδεύσεις στη Θεραπεία Συμπεριφοράς & στη Κλινική Υπνοθεραπεία.