Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ο βαρύτερος χειμώνας της 10ετίας είναι ο φετινός!
Ο βαρύτερος χειμώνας της 10ετίας είναι ο φετινός!

Ο βαρύτερος χειμώνας της 10ετίας είναι ο φετινός!

  • December 31, 2014
  • 0 Likes
  • 40 Views
  • 0 Comments

altΗ χρονιά των αντικυκλώνων στη δυτική Ευρώπη και των σφοδρών χιονοπτώσεων και πολικού ψύχους στην ανατολική Ευρώπη αναμένεται να είναι η φετινή, κάτι που θα επηρεάσει και την Ελλάδα που αναμένει τον πιο βαρύ χειμώνα της δεκαετίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα χιόνια για εφέτος ήρθαν αρκετά νωρίς, στις 22 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα καταγράφονται θερμοκρασίες που συνήθως συναντάμε στους χειμερινούς μήνες.

Τα προηγούμενα χρόνια, και δη πέρυσι, ο χειμώνας δεν ήταν εξαιρετικά βαρύς στη χώρα μας, ωστόσο αυτό μάλλον δεν θα επαναληφθεί εφέτος, καθώς οι αντικυκλώνες θα εγκατασταθούν στη δυτική Ευρώπη, αφήνοντας -ως εκ τούτου- το κρύο από τη βόρεια Ευρώπη να κινηθεί προς τα Βαλκάνια και την Ελλάδα.

alt

Από τα ανατολικά, το ψύχος στη Σιβηρία είναι ήδη εξαιρετικά μεγάλο, με τον υδράργυρο να βουτάει ακόμα και στους -30 βαθμούς Κελσίου.

Ο γερμανός μετεωρολόγος Ντομινίκ Γιουνγκ δήλωσε ότι ο χειμώνας του 2014-15 θα είναι αφύσικα παγερός, επισημαίνοντας ότι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

 “Δεν θα πρέπει να αναμένει κανείς ανοιξιάτικη απόψυξη ούτε καν τον Μάρτιο. Οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να ζεσταθούν στις ακτίνες του ήλιου όχι νωρίτερα από τον Απρίλιο”, προσθέτει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline