Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Το 1ο workshop Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού
Το 1ο workshop Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού

Το 1ο workshop Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού

  • July 8, 2014
  • 0 Likes
  • 24 Views
  • 0 Comments

altΤην Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014, στο ξενοδοχείο SEMIRAMIS, πραγματοποιήθηκε το 1ο ενημερωτικό workshop με θέμα: «Η διαμόρφωση της Ελληνικής Αγοράς Ιατρικού Τουρισμού». Την εκδήλωση διοργάνωσε το Greek Medical Tourism Council ELITOUR.

Σκοπός του workshop ήταν να συζητηθούν οι προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα και να εκτιμηθεί η πορεία της προσπάθειας που έχει γίνει μέχρι σήμερα, με αιχμή του δόρατος την ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Όμιλος Euromedica.
 
Οι συμμετέχοντες ανέλυσαν τα άκρως θετικά αποτελέσματα που μπορεί να φέρει στην οικονομία της χώρας μας η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού και κάλεσαν τα Υπουργεία Υγείας, Τουρισμού και Ανάπτυξης να μεριμνήσουν, ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο για την ανάπτυξη του κλάδου.  

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ιατρός και ο ίδιος, κατά τον χαιρετισμό του έκανε ιδιαίτερη μνεία στη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για την προώθηση του ιατρικού τουρισμού, στην οποία θα εμπλέκονται τα Υπουργεία Τουρισμού και Υγείας.

Ξεχωριστή στιγμή στo workshop αποτέλεσε η σύνδεση μέσω Skype, με τον Πρόεδρο του Global Healthcare Travel Council, κ. Εμίκ Τσακμάκ και Πρόεδρο του Τουρκικού αντίστοιχου οργανισμού, ο οποίος ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο κινείται η Τουρκία στη συγκεκριμένη αγορά και την έχει καταστήσει ως έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες στην παγκόσμια αγορά του ιατρικού τουρισμού.

alt

Στην ενότητα «Ιδιωτική Υγεία και Ασφάλιση», η κα Χιονία Βασιλειάδου, Γενική Διευθύντρια της Εuromedica-Γενικής κλινικής Δωδεκανήσου παρουσίασε την περίπτωση της Euromedica-Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου, η οποία αποτελεί μέλος της ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ. Η κα Βασιλειάδου σημείωσε ότι από το 2006, όταν και ξεκίνησε να λειτουργεί η κλινική στη Ρόδο, έχουν επισκεφθεί την Euromedica-Γενική Κλινική Δωδεκανήσου 18.500 αλλοδαποί ασθενείς, προερχόμενοι από 130 χώρες.
 
Με την ολοκλήρωση του workshop, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΙ.Ι.ΤΟΥΡ, κ. Γεώργιος Σταματίου, δήλωσε:
«Η Ελλάδα μπορεί να είναι πρωταγωνιστής κι όχι ουραγός στον Ιατρικό Τουρισμό παγκοσμίως. Η υλοποίηση του οράματός μας αρχίζει με την δημιουργία του Greek Medical Tourism Council ELITOUR, που αποσκοπεί στην καθιέρωση του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας σε σημαντικό παράγοντα του διεθνούς Ιατρικού Τουρισμού και στην ανάπτυξη ισχυρών συνεργειών με τους κλάδους του Ελληνικού Τουρισμού, που έχουν ήδη κορυφαία αναγνώριση. Στη ίδρυση της EΛ.Ι.ΤΟΥΡ συμμετείχαν 6 εταιρείες, σήμερα συμμετέχουν περί τις 30, ενώ διαρκώς παραλαμβάνουμε νέες αιτήσεις συνεργασίας, γεγονός που καταμαρτυρεί την αναγνώριση των προσπαθειών μας και την εμπιστοσύνη των αιτούντων στο όραμά μας. Τώρα που η ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ μεγάλωσε, είμαστε σε θέση να ζητήσουμε την στήριξη του κράτους στην προσπάθεια αυτή».

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline