Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. ‘Τατουάζ’ αντί για δείγμα αίματος στη μέτρηση σακχάρου
‘Τατουάζ’ αντί για δείγμα αίματος στη μέτρηση σακχάρου

‘Τατουάζ’ αντί για δείγμα αίματος στη μέτρηση σακχάρου

  • July 22, 2010
  • 0 Likes
  • 25 Views
  • 0 Comments

Δερματικό τατουάζ που θα λέει αν το επίπεδο σακχάρου στο αίμα είναι φυσιολογικό βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες. Οι ασθενείς με προβλήματα σακχάρου θα μπορούν να ελέγχουν χωρίς αιματολογικές εξετάσεις τις αυξομειώσεις στο αίμα τους μόνο σε μερικά δευτερόλεπτα.

Η πειραματική αυτή τεχνολογία παρουσιάστηκε στο Massachusetts Institute of Technology (MIT) από τον ερευνητή Δρ. Πωλ Μπαρόνε και τον χημικό μηχανικό καθηγητή Μάικλ Στρανό.  Σύμφωνα με την νέα αυτή ανακάλυψη οι ασθενείς θα φορούν μια μικρή συσκευή επάνω στα «τατουάζ» και θα μπορούν να βλέπουν με ακριβείς μετρήσεις τις αυξομειώσεις γλυκόζης του αίματος.

Οι διακυμάνσεις αυτές μπορούν με τη σειρά τους να διαβαστούν από μια μικρή οθόνη που φέρει ο διαβητικός ασθενής που του επιτρέπουν να έχει άμεση πληροφόρηση σχετικά με τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι κάθε “τατουάζ” θα διαρκεί περίπου ένα εξάμηνο. 

Ενώ η πειραματική τεχνολογία έχει δοκιμαστεί, η εφαρμογή της στον άνθρωπο θα καθυστερήσει αρκετά χρόνια. Παρόλα αυτά, οι ερευνητές ελπίζουν να ξεκινήσουν οι δοκιμές σε ζώα στο άμεσο μέλλον. Σε περίπτωση που η νέα τεχνική τατουάζ αποδειχτεί αποτελεσματική, θα μπορούσε να φέρει σημαντική διαφορά την ποιότητα ζωής των διαβητικών.

Πηγή: Massachusetts Institute of Technology

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline