Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Αεροπορικά ταξίδια και προβλήματα από το έντερο
Αεροπορικά ταξίδια και προβλήματα από το έντερο

Αεροπορικά ταξίδια και προβλήματα από το έντερο

  • October 1, 2013
  • 0 Likes
  • 47 Views
  • 0 Comments

altΟι ασθενείς που πάσχουν από χρόνια φλεγμονή του εντέρου, συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Μέχρι τώρα, εθεωρείτο ότι οφείλεται στο στρες, όμως, όπως αποδεικνύεται, αυτό οφείλεται στην μερική έλλειψη οξυγόνου που εμφανίζεται μέσα στο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτήσεως (όπου η πίεση είναι ίδια με αυτή που υπάρχει σε ύψος 2.500 μέτρων), ή κατά τη διάρκεια μακράς παραμονής σε μεγάλο υψόμετρο.

Ελβετοί ερευνητές ειδικοί επί της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου, έχουν επιβεβαιώσει τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην έλλειψη οξυγόνου, η οποία μπορεί να δημιουργήσει την έντονη φλεγμονή εντός του εντέρου, σε άτομα τα οποία εμφανίζουν την αντίστοιχη προδιάθεση.

alt

Δεν θα πρέπει να κατηγορείται το στρες για την κατάσταση αυτή αλλά μόνον η σχετική έλλειψη οξυγόνου. Τα αποτελέσματα δείχνουν, ότι οι πτήσεις άλλα και η παραμονή  στα βουνά, σε μεγάλο υψόμετρο προκαλούν την ίδια φλεγμονώδη αντίδραση. Τώρα, με τη γνώση αυτή, οι γιατροί μπορεί να χορηγήσουν το κατάλληλο φάρμακο, πριν από το ταξίδι ώστε να μετριασθεί η αντίδραση του εντέρου στην έλλειψη οξυγόνου και να αποφευχθεί η φλεγμονή.

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline