Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Τα drones είναι η εξέλιξη της άμεσης ιατρικής βοήθειας
Τα drones είναι η εξέλιξη της άμεσης ιατρικής βοήθειας

Τα drones είναι η εξέλιξη της άμεσης ιατρικής βοήθειας

  • October 11, 2017
  • 0 Likes
  • 19 Views
  • 0 Comments

Η πρόσφατη τραγωδία στο Λας Βέγκας έφερε στην επιφάνεια πολλές πλευρές της λάθος λειτουργίας μιας κοινωνίας. Έφερε όμως και την ανάγκη για να βρεθούν λύσεις.
        
Σε κάθε επίπεδο. Το πρώτο και κύριο είναι η σωτηρία όσων ανθρώπων βρίσκονται στο στόχαστρο πυρών ή διερχόμενου αυτοκινήτου που στόχο έχει μόνο να σκοτώσει αθώους. Στο κομμάτι της αντίδρασης, τα drones είναι αυτά που αναμένεται να δώσουν λύση.
        
Μετά την εκτεταμένη χρήση τους από το Amazon και τον στρατό, τα έξυπνα ιπτάμενα μηχανήματα θα αρχίσουν να μπαίνουν σιγά σιγά και στον τομέα της ιατρικής. Σε περίπτωση λοιπόν που συμβεί κάποιο περιστατικό αντίστοιχο του Λας Βέγκας ή κάτι πιο «απλό», όπως να χτυπήσει ένα αυτοκίνητο κάποιον στο δρόμο, τότε τα drones θα αναλάβουν δράση για να δημιουργήσουν καλύτερες προϋποθέσεις σωτηρίας όταν έρθουν τα κάθε λογής ΕΚΑΒ.
        
Σε πολλές περιπτώσεις, τα λεπτά της αναμονής μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο κρίνονται ως τα πιο κρίσιμα. Αν μπορέσει να εμποδιστεί εν τη γενέσει του το πρόβλημα, αυξάνονται οι πιθανότητες να σωθεί το θύμα.
        
Οι ερευνητές στο William Carey University του Μισσισσίπι εξετάζουν το πως θα μπορέσουν τα drones να γίνουν μεταφορείς πρώτων βοηθειών και να φτάσουν πολύ πιο έγκαιρα από τους νοσοκόμους. Κι όχι μόνο αυτό. Αλλά σε περίπτωση που μιλάμε για πολλά θύματα και λίγους νοσοκόμους, τα drones θα καλύψουν το χαμένο έδαφος στα θύματα που δεν δέχονται περίθαλψη εκείνη τη στιγμή.
        
Αυτή η προσπάθεια έρχεται ως συνέχεια μιας σουηδικής έρευνας που χρονομέτρησε την διάρκεια που κάνουν τα drones και τα ασθενοφόρα για να φτάσουν στον προορισμό τους, σε 18 ενδεχόμενα. Σε όλα, τα drones έφταναν κατά μέσο όρο 16 λεπτά νωρίτερα.
        
Πηγή: Edition.CNN.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: