Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Σύσκεψη στο Yπ. Προστασίας του Πολίτη για τα νέα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό
Σύσκεψη στο Yπ. Προστασίας του Πολίτη για τα νέα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό

Σύσκεψη στο Yπ. Προστασίας του Πολίτη για τα νέα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό

  • October 12, 2021
  • 0 Likes
  • 26 Views
  • 0 Comments

Εκατό χιλιάδες ελέγχους την ημέρα πραγματοποιεί η Αστυνομία, από το Σάββατο που άρχισαν τα νέα μέτρα, με βάση τα καινούργια δεδομένα και τις ελευθερίες για τους εμβολιασμένους, με συνεργία σε όλη την Ελλάδα, που συγκροτούνται από 8.000 αστυνομικούς συνολικά, όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο, προκειμένου να συζητηθούν οι έλεγχοι που διενεργούνται στο πλαίσιο των μέτρων.

Ο υπουργός έκανε ειδική αναφορά στην μέγιστη, όπως είπε, συμβολή στους ελέγχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης στο λεκανοπέδιο της Αττικής και έκανε για μια ακόμα φορά έκκληση σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν «για την δική τους ασφάλεια και ελευθερία», καθώς και των δικών τους ανθρώπων και για να γίνει «η ζωή όλων πιο κανονική και πιο ελεύθερη».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας, ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, ‘Αγγελος Μπίνης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Αττικής, Γιάννης Δαβερώνης και Χρήστος Γκόνος.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε: «Όλοι μαζί, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να νικήσουμε οριστικά την πανδημία του κορονοϊού. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Ελληνική Αστυνομία, η Ενιαία Αρχή Διαφάνειας, η Αυτοδιοίκηση, ο επιχειρηματικός κόσμος και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, εντείνουμε τους ελέγχους για την εφαρμογή των νέων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Μόνο η ΕΛΑΣ, κάθε μέρα πραγματοποιεί πάνω από 100.000 ελέγχους με 8.000 άνδρες και γυναίκες που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία.

Από το Σάββατο, οι πολίτες, οι οποίοι έχουμε εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει, έχουμε την ελευθερία να κινούμαστε σε όλους τους χώρους και όλες τις ώρες. Θέλω να ζητήσω και από τους υπόλοιπους συμπολίτες μας, για τη δική τους υγεία, τη δική τους ασφάλεια και τη δική τους ελευθερία, αλλά και την υγεία και την ασφάλεια των αγαπημένων τους προσώπων, να εμβολιαστούν και εκείνοι, ώστε η ζωή όλων να γίνει πιο κανονική και πιο ελεύθερη». μεσημέρι της Δευτέρας η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το Freedom Pass: Data.

Δικαιούχοι είναι όλοι οι νέοι ηλικίας 15-17 ετών (γεννηθέντες από 1/1/2004 έως και 31/12/2006) οι οποίοι θα έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού COVID-19 έως και τις 31/12/2021.

Η προσφορά αφορά πακέτο δεδομένων 50GB που ισχύει για 5 μήνες και αποδίδεται σε έναν ενεργό αριθμό κινητής τηλεφωνίας ανεξαρτήτως του παρόχου (Cosmote, Vodafone, Wind) και του είδους (συμβόλαιο, καρτοκινητό, εταιρικό, ιδιωτική) της σύνδεσης. Η αίτηση για την απόκτηση του πακέτου γίνεται από τον γονέα ή τον ασκούντα τη γονική μέριμνα, και υποβάλλεται είτε ηλεκτρονικά, μέσω του freedompass.gov.gr, είτε στα ΚΕΠ, δηλώνοντας τον αριθμό στον οποίο πρόκειται να πιστωθεί το πακέτο. Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας γίνεται εντός 24 ωρών από την αίτηση. H παροχή χορηγείται μια φορά ανά Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) εμβολιασθέντος και ανά σύνδεση κινητής τηλεφωνίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Μοιραστείτε: