Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Συναντήσεις του ΕΟΦ για τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά
Συναντήσεις του ΕΟΦ για τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά

Συναντήσεις του ΕΟΦ για τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά

  • March 28, 2018
  • 0 Likes
  • 19 Views
  • 0 Comments

Κύκλο συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων ξεκίνησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), με αντικείμενο τις ελλείψεις φαρμακευτικών προϊόντων που παρατηρούνται στην ελληνική αγορά. Η πρώτη συνάντηση έγινε με τους εκπροσώπους της φαρμακευτικής εταιρίας MSD και Φαρμακαποθηκών.
    
Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν στη διακίνηση και η εταιρία MSD δεσμεύθηκε να προβεί σε διορθωτικές ενέργειες για την επίλυση τους.
    
Από την συνάντηση απουσίαζε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ο οποίος σύμφωνα με τον ΕΟΦ είχε προσκληθεί. Ωστόσο, όπως σχολιάζουν οι εκπρόσωποι του ο ρόλος του ΠΦΣ σταματά στην ενημέρωση των αρμοδίων φορέων για την έκταση του προβλήματος, κάτι που ήδη έχει κάνει.
    
«Τόσο ο ΕΟΦ όσο και το Υπουργείο Υγείας, δύνανται να κινηθούν βάσει του θεσμικού τους ρόλου. Η ευθύνη των χειρισμών περνά πλέον σε άλλα χέρια», αναφέρει ο ΠΦΣ, σημειώνοντας ότι ο ΕΟΦ έχει την πλήρη και αποκλειστική αρμοδιότητα να πάρει όποιο μέτρο κρίνει σκόπιμο για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων προβλημάτων.
    
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: