Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Συμβουλευτική επιτροπή FDA: Συστήνει την τρίτη δόση της Moderna στους 65+ και στις ευπαθείς ομάδες
Συμβουλευτική επιτροπή FDA: Συστήνει την τρίτη δόση της Moderna στους 65+ και στις ευπαθείς ομάδες

Συμβουλευτική επιτροπή FDA: Συστήνει την τρίτη δόση της Moderna στους 65+ και στις ευπαθείς ομάδες

  • October 15, 2021
  • 0 Likes
  • 13 Views
  • 0 Comments

Συμβουλευτική επιτροπή της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) συνέστησε ομόφωνα τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού της Moderna σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω και στις ευπαθεις ομάδες, σε ένα κρίσιμο βήμα πριν οι ΗΠΑ ξεκινήσουν τη χορήγηση τρίτων δόσεων σε περισσότερα από 69 εκατ. άτομα που εμβολιάστηκαν αρχικά με αυτό το εμβόλιο, σύμφωνα με το CNBC.

Ενώ η FDA δεν ακολουθεί πάντα τις συστάσεις της συμβουλευτικής επιτροπής, συχνά το πράττει. Η τελική απόφαση της FDA για την τρίτη δόση της Moderna θα μπορούσε να έρθει μέσα σε λίγες ημέρες. Μια συμβουλευτική επιτροπή του CDC αναμένεται τότε να ψηφίσει την πρόταση της FDA την επόμενη εβδομάδα. Εάν η FDA και το CDC δώσουν την έγκριση, η διανομή των ενισχυτικών δόσεων θα μπορούσε να ξεκινήσει άμεσα αμέσως για τους Αμερικανούς που ολοκλήρωσαν τοον εμβολιασμό τους πριν από τουλάχιστον έξι μήνες.

Σημειώνεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτρέπει τις πλούσιες χώρες να σταματήσουν τη διανομή ενισχυτικών δόσεων και ορισμένοι επιστήμονες λένε ότι δεν είναι πεπεισμένοι ότι περισσότεροι Αμερικανοί χρειάζονται την τρίτη δόση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ελπίζει ότι η χορήγηση ενισχυτικών δόσεων στον πληθυσμό των ΗΠΑ θα εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη και διαρκή προστασία από σοβαρή νόσο, νοσηλεία και θάνατο καθώς η μετάλλαξη Δέλτα συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Η Moderna υπέβαλε αίτηση για έγκριση της τρίτης δόσης στην FDA στις 1 Σεπτεμβρίου. Η εταιρεία ανέφερε ότι τα αποτελέσματα βασίζονται σε κλινική δοκιμή σε περίπου 170 ενήλικες, λιγότερους από τους 318 ανθρώπους που συμμετείχαν σε αντίστοιχη έρευνα της Pfizer. Η Moderna ανέφερε ότι η τρίτη δόση στη μισή ποσότητα – 50 μικρογραμμάρια – που χρησιμοποιήθηκε για τα δύο πρώτα εμβόλια ήταν ασφαλής και προκάλεσε ισχυρή ανοσολογική απάντηση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ  • Μοιραστείτε: