Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
 1. Αρχική
 2. Συμβουλές για να κρατήσετε δροσερό τον σκύλο και τη γάτα σας στον καύσωνα
Συμβουλές για να κρατήσετε δροσερό τον σκύλο και τη γάτα σας στον καύσωνα

Συμβουλές για να κρατήσετε δροσερό τον σκύλο και τη γάτα σας στον καύσωνα

 • July 16, 2021
 • 0 Likes
 • 83 Views
 • 0 Comments

Είναι καλοκαίρι και αυτό σημαίνει ανεβασμένες θερμοκρασίες και τα αγαπημένα μας κατοικίδια ζεσταίνονται. Δείτε τη λίστα με εύκολα tips που μπορείτε να ακολουθήσετε για να κρατήσετε δροσερό τον σκύλο και τη γάτα σας αυτή την εποχή.

Αυτά τα tips είναι πολύ χρήσιμα ειδικά αν δεν έχετε κλιματιστικό στο σπίτι σας. Όμως αν έχετε κλιματιστικό το νούμερο ένα tip είναι απλό: Ανοίξτε το για τον σκύλο ή την γάτα σας κατά την διάρκεια της ημέρας!

Πώς δροσίζονται οι σκύλοι και οι γάτες;

Οι σκύλοι και οι γάτες ρυθμίζουν την θερμοκρασία του σώματος τους μέσω:

 1. 1. Λαχάνιασμα (80% της θερμοκρασίας του σώματος τους ρυθμίζεται με αυτό τον τρόπο στα σκυλιά)
  2. Από την μύτη τους (μια πιο μακριά μουσούδα είναι πιο αποτελεσματική στην ρύθμιση της θερμοκρασίας)
  3. Ανταλλαγή θερμοκρασίας μέσω του δέρματος, αυτιών και τριχώματος
  4. Εφίδρωση μέσω της πατούσας τους
  5. Με το γλείψιμο (αυτός είναι κυρίως ο τρόπος που οι γάτες ρυθμίζουν την θερμοκρασία τους)
  Κάποιες ράτσες σκύλων αποκρούουν τις ακτίνες του ήλιου μέσω του τριχώματος που αλλάζουν όμως αρκετά ζωάκια θα χρειαστούν καλοκαιρινά κουρέματα έτσι ώστε να αποβάλλουν την ζέστη μέσα από το δέρμα τους. Τα σκουρότερα τριχώματα απορροφούν περισσότερη ζέστη από ότι τα ανοιχτόχρωμα.

Η ζέστη μαζί με την υγρασία (η οποία εγκλωβίζει θερμότητα στο σώμα) σε υψηλές θερμοκρασίες είναι το πιο επικίνδυνο κλίμα για τα ζώα. Το A/C ή ο ανεμιστήρας είναι εξαιρετικά σημαντικά αυτές τις ημέρες για να υπάρχει δροσερός και σε ροή αέρας.

Και φυσικά βεβαιωθείτε πως ο σκύλος ή γάτα σας έχουν πάντα πρόσβαση σε φρέσκο, δροσερό νερό όλες τις ώρες (μπορείτε να ρίξετε και μερικά παγάκια μέσα)

Πρόκειται ο σκύλος σας να έχει δυσκολία στο να προσαρμοστεί στην ζέστη αυτό το καλοκαίρι?

Ρωτήστε τον εαυτό σας τις παρακάτω ερωτήσεις:

Είναι ο σκύλος σας μεγάλος σε ηλικία;
Μήπως έχει εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα;
Μήπως έχει προβλήματα καρδιάς ή αναπνευστικά προβλήματα;
Έχει παχύ τρίχωμα;
Έχει σκουρόχρωμο τρίχωμα;
Είναι βραγχυοεγκεφαλική ράτσα;
Αν έχετε απαντήσει ναι σε οποιεσδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις τότε θα πρέπει να λάβετε επιπλέον μέτρα αυτή την εποχή!

Σημάδια εξάντλησης από την ζέστη ( ή της πιο σοβαρής κατάστασης της θερμοπληξίας)

Αυτά είναι κάποια κοινά σημάδια εξάντλησης από την ζέστη και θερμοπληξίας. Εάν ο σκύλος ή γάτα σας εμφανίσουν κάποιο από αυτά μεταφέρετε τον/την στον κτηνίατρο σας γρήγορα! Αυτά τα σημάδια συχνά εμφανίζονται μαζί με ανεβασμένη καρδιαγγειακή και αρτηριακή πίεση και μπορούν να οδηγήσουν σε έμφραγμα, επιληπτικές κρίσεις, ή καρδιακή συγκοπή.

Βαριά αναπνοή
Το χρώμα της γλώσσας τους θα αλλάξει από βαθύ κόκκινο σε μωβ
Οι παλμοί θα είναι γρήγοροι
Δοκιμάστε αυτά τα tips για να κρατήσετε την γάτα/σκύλο σας δροσερό.

Χαλάρωση στην φύση
Εάν μένετε σε διαμέρισμα με κακή κυκλοφορία αέρα πάρτε τον σκύλο σας έξω κατά την διάρκεια της πιο ζεστής ώρας της ημέρας. Πάρτε τον σκύλο σας έξω σε ένα πάρκο με αρκετή σκιά και με δροσερό αεράκι. Μείνετε μακριά από σημεία χωρίς σκιά ή με πολύ τσιμέντο. Ψάξτε για περιοχές με ψηλά, πλούσια δέντρα και με καλυμμένους χώρους.

Άλλες τακτικές κατά την έξοδο σας:

Μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα μικρό μπουκάλι με κούμπωμα σπρέι που θα έχετε βάλει ½ νερό και ½ χυμό αλόε βέρα για να ψεκάζετε τον σκύλο σας καθώς περπατάτε έξω. Αυτό το μείγμα μπορεί να το ψεκάσετε και απευθείας στο στόμα του την ώρα που λαχανιάζει
Καλύψτε τον σκύλο σας με ένα λευκό t-shirt για να παρέχετε σκιά (ιδίως για τα σκουρόχρωμα τριχώματα) ή αντιηλιακή προστασία (για τα ανοιχτόχρωμα τριχώματα)
Πάρτε μαζί σας νερό καρύδας (αναπληρώνει τους ηλεκτρολύτες)
Γυμνάστε τον σκύλο σας πολύ νωρίς το πρωί, αργά το απόγευμα ή το βράδυ
Εκμεταλλευτείτε τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας για να γυμνάσετε τον σκύλο σας. Θυμηθείτε ότι ο σκύλος σας έχει τρίχωμα και συνεπώς θα ζεσταθεί πολύ πιο γρήγορα από ότι εσείς. Επίσης να είσαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί με περιοχές όπου η άσφαλτος και το τσιμέντο μπορούν να ζεσταθούν πάρα πολύ. Βγάλτε το παπούτσι σας και τεστάρετε την θερμοκρασία του εδάφους με την πατούσα σας. Εάν είναι ζεστό για εσάς είναι ζεστό και για αυτά! Αποφύγετε την πεζοπορία μέσα στην ημέρα ή το απογευματάκι. Έχω δει αρκετές περιπτώσεις σκύλων που πήγαν πεζοπορία μέσα στην ημέρα μέσα σε δάσος και πολύ γρήγορα έπαθαν υπερθέρμανση.

Βάλτε τον σκύλο ή την γάτα σας μέσα στο νερό
Βρείτε μια πηγή νερού για να παίξει ο σκύλος σας ή πάρτε τον για κολύμπι στην θάλασσα, σε ποτάμι ή σε κάποια φυσική πηγή.

Αν δεν έχετε κάτι τέτοιο κοντά σας πάρτε μια πλαστική πισίνα για παιδιά και γεμίστε την με νερό για τον σκύλο σας.

Σε κάποιες γάτες αρέσει πολύ να παίζουν με την βρύση. Ανοίξτε την βρύση της κουζίνας και αφήστε τις να παίξουν. Μπορείτε να βρέξετε και μια πετσέτα θαλάσσης και να την βάλετε στο πάτωμα του διαμερίσματος. Η γάτα σας θα ξαπλώσει επάνω της για να δροσιστεί.

Διατηρείστε το σπίτι σας δροσερό
Υπάρχουν αρκετές τακτικές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να δροσίσετε το σπίτι σας κατά την διάρκεια της ημέρας. Εδώ είναι κάποιες από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους.

Τοποθετείστε κουρτίνες που μπλοκάρουν τον ήλιο
Αγοράστε παχιές κουρτίνες που μπλοκάρουν τον ήλιο κατά την διάρκεια της ημέρας και ανοίξτε τα παράθυρα σας την νύχτα. Αυτή η στρατηγική θα επιτρέψει να μπει δροσερός αέρας τη νύχτα και θα εμποδίσει την πολύ ζέστη κατά την διάρκεια της ημέρας.

Εκμεταλλευτείτε τα ρεύματα
Εάν έχετε πολλά παράθυρα στους τοίχους σας ανοίξτε τα για να δημιουργηθεί ρεύμα και παράλληλα ανοίξτε τον ανεμιστήρα για να μετακινήσει τον ζεστό αέρα προς τα έξω και να ανανεώσει τον χώρο με φρέσκο δροσερό αέρα

Κλείστε ή βγάλτε από την πρίζα τις ηλεκτρικές συσκευές
Κλείστε ή βγάλτε από τις πρίζα τις ηλεκτρικές συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε εκείνη την στιγμή. Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές δημιουργούν λίγη ζέστη οπότε βάλτε τις στην πρίζα μόνο όταν θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε.

Μαζέψτε τα χαλιά & τις μοκέτες σας
Μαζέψτε όλα τα χαλιά & μοκέτες από την περιοχή που κάθεται ο σκύλος σας για να μπορέσει να ξαπλώσει κάτω στο πλακάκι ή σε ξύλινο πάτωμα που είναι πιο δροσερά.

Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρα
Τοποθετήστε ένα ανεμιστήρα ταβανιού αν δεν έχετε ήδη και βάλτε αρκετούς ανεμιστήρες για να ανακυκλώσουν τον αέρα.

Χρησιμοποιήστε κατεψυγμένο φαγητό
Οι κατεψυγμένες τροφές είναι ένας κλασσικός τρόπος για να ρίξετε την θερμοκρασία στο σώμα του σκύλου σας. Αναζητήστε υγιεινές συνταγές στο διαδίκτυο για τούρτες από πάγο και παγωτά για σκύλους. Μπορείτε να καταψύξετε και φρούτα όπως τα blueberries και να τους τα δώσετε.

Δώστε στον σκύλο σας κατεψυγμένα παιχνίδια
Καταψύξτε παιχνίδια και δώστε τα του για να δροσιστεί και να παίξει.

Καταψύξτε αυτά τα αντικείμενα για να δημιουργήσετε φορητά a/c
Καταψύξτε πλαστικό μπουκάλι νερού και δώστε το μπουκάλι στον σκύλο σας (τυλιγμένο σε μια πετσέτα για να μαζεύει την υγρασία). Ο σκύλος σας μπορεί να ξαπλώσει δίπλα του για να δροσιστεί. Επίσης μπορείτε να βρέξετε και να καταψύξετε μια πετσέτα και να αφήσετε τον σκύλο σας να κάτσει επάνω της.

Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα μπολ με νερό και παγάκια μπροστά σε ένα ανεμιστήρα έτσι ώστε ο ανεμιστήρας να στείλει τον κρύο αέρα προς τον σκύλο/γάτα σας. Απλά επιτηρείστε τον σκύλο σας όταν αφήσετε το μπολ με το νερό και τον ανεμιστήρα.

Αλλάξτε το κρεβάτι του σκύλου σας
Αν του έχετε κρεβάτι χειμωνιάτικο με επένδυση αντικαταστήστε το με ένα πιο αδιάβροχο ελαφρύ καλοκαιρινό κάλυμμα.

 • Μοιραστείτε: