Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Σχετίζεται το βάρος με την ποιότητα του σπέρματος;
Σχετίζεται το βάρος με την ποιότητα του σπέρματος;

Σχετίζεται το βάρος με την ποιότητα του σπέρματος;

  • September 22, 2017
  • 0 Likes
  • 35 Views
  • 0 Comments

Να ένα ερώτημα που δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα τεθεί από την επιστημονική κοινότητα. Πιο συγκεκριμένα, την επιστημονική κοινότητα της Ινδίας, που έκανε μια σχετική έρευνα γύρω από την σύνδεση αυτών των δύο.
        
Αν δηλαδή ο άντρας διατηρείται σε ένα καλό βάρος, τότε το σπέρμα του είναι ποιοτικά υψηλό, ενώ αν είναι παχύσαρκος, τότε το σπέρμα είναι κακό και σε χαμηλή συγκέντρωση.
        
1.285 άντρες κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην έρευνα και αποδείχτηκε ότι υπάρχει μεγάλη σχέση. Όσοι βρισκόντουσαν αρκετά πιο πάνω από το όριο του φυσιολογικού βάρους, δεν είχαν τόσο δυνατό και ποιοτικό σπέρμα, ενώ η ποσότητα που παρήγαγαν ήταν πολύ μικρότερη σε σχέση με αυτούς που ήταν νορμάλ.
        
Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε ότι εκτός από τις παχύσαρκες γυναίκες που δυσκολεύονται να συλλάβουν, είναι και οι παχύσαρκοι άντρες που βάζουν εμπόδια στο σπέρμα τους, με αποτέλεσμα να μην έχει την σωστή ταχύτητα, ώστε να φτάσει στα ωάρια.
        
Η έρευνα πάντως βρίσκεται σε εξέλιξη και οι επιστήμονες στην κλινική Krishna IVF θέλουν να δουν αν η απώλεια βάρους θα επιφέρει και αύξηση της ποιότητας του σπέρματος. Ο τρόπος που αυτά τα δύο, το βάρος και το σπέρμα, συνδέονται, δεν είναι ακόμα διακριτός.
        
Πηγή: WebMD.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: