Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Αναβολή στη συνταγογράφηση με δραστική ουσία
Αναβολή στη συνταγογράφηση με δραστική ουσία

Αναβολή στη συνταγογράφηση με δραστική ουσία

  • April 2, 2012
  • 0 Likes
  • 19 Views
  • 0 Comments

Αναβάλλεται για λίγες ημέρες το μέτρο της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία, καθώς ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας κάνει λόγο για προβλήματα που παρουσιάστηκαν, κατά την πρώτη ημέρα της εφαρμογής του και τα οποία θα αντιμετωπιστούν.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ παραδέχεται ότι “κατά την πρώτη μέρα της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία – όπως ήταν αναμενόμενο – παρουσιάσθηκαν ορισμένες δυσκολίες“. Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεταί ότι το φαινόμενο αυτό είναι “φυσιολογικό, δεδομένου ότι πρόκειται για μια ριζική αλλαγή στη φαρμακευτική περίθαλψη των εκατομμυρίων ασφαλισμένων”.

Ηδη, όπως σημειώνει ο ΕΟΠΥΥ, ο κατάλογος των φαρμάκων που αντιστοιχούν στις 10 δραστικές ουσίες έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gr) και του ΕΟΦ (www.eof.gr) και αναμένεται να κοινοποιηθεί και στο ηλεκτρονικό σύστημα υποδοχής των συνταγών (ΗΔΥΚΑ), ώστε να ενσωμάτωσει τις νέες τιμές.

Η ημερομηνία έναρξης της πρώτης εφαρμογής θα γίνει τις επόμενες μέρες.

Με βάση αυτό το «εργαλείο» θα μπορούν οι φαρμακοποιοί να επιλέγουν αμέσως το φθηνότερο από τα δεκάδες αντίγραφα φάρμακα που κυκλοφορούν για τις προαναφερθείσες δέκα δραστικές ουσίες και να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους.

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline