Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Αυστηρές οδηγίες Βορίδη στους διοικητές των νοσοκομείων
Αυστηρές οδηγίες Βορίδη στους διοικητές των νοσοκομείων

Αυστηρές οδηγίες Βορίδη στους διοικητές των νοσοκομείων

  • July 22, 2014
  • 0 Likes
  • 46 Views
  • 0 Comments

altΗ σύμβαση ανταποδοτικότητας, η αξιολόγηση των εργαζομένων και οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων, ήταν τα κύρια σημεία της ομιλίας του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τους διοικητές των νοσοκομείων.

Για τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι αντιλαμβάνεται την πίεση που παρουσιάζει η ανάγκη του δημοσιονομικού εξορθολογισμού και την πίεση που εμφανίζει σε πολλά σημεία η ανάγκη εκτέλεσης σφιχτών προϋπολογισμών και τόνισε: «Πρέπει να αρχίσουμε να καταρτίζουμε ουσιαστικούς προϋπολογισμούς από το να εκτελούμε τους παρόντες. Όταν λέω ουσιαστικούς προϋπολογισμούς εννοώ τις προσαρμογές που πρέπει να γίνονται από μία πραγματική δουλειά αξιολόγησης των δαπανών και συσχετισμού των κοστολογικών στοιχείων με αυτό το οποίο πραγματικά είναι η παρεχόμενη υπηρεσία προς τους πολίτες».

alt

Όσον αφορά στη σύμβαση αποδοτικότητας, που «θα συναφθεί μεταξύ των διοικήσεων των νοσοκομείων και των υγειονομικών περιφερειών», ανέφερε πως «είναι ένας μηχανισμός με τον οποίον οι διοικητές, οι υποδιοικητές, οι ειδικοί σύμβουλοι των νοσοκομείων αποδέχονται την αξιολόγησή τους από τις υγειονομικές περιφέρειες» και τόνισε: «Από τη στιγμή που ζητάμε και επιμένουμε να γίνει η αξιολόγηση προσωπικού, είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να εξαιρούμε τους εαυτούς μας από μία διαδικασία αξιολογήσεως η οποία μάλιστα θα έχει συμβατικά χαρακτηριστικά με την έννοια ότι αποδεχόμαστε και συνέπειες εξαιτίας μίας δυσμενούς αξιολογήσεως».

Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι η αξιολόγηση αποτελεί νομική υποχρέωση και πρέπει να γίνει, όμως, «προτιμώ να την πιστέψετε και να το μεταφέρετε αυτό και στους εργαζόμενους».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline