Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Λυκουρέντζος προς Φαρμακοποιούς: ‘Σταματήστε άμεσα τις κινητοποιήσεις’!
Λυκουρέντζος προς Φαρμακοποιούς: ‘Σταματήστε άμεσα τις κινητοποιήσεις’!

Λυκουρέντζος προς Φαρμακοποιούς: ‘Σταματήστε άμεσα τις κινητοποιήσεις’!

  • June 25, 2012
  • 0 Likes
  • 121 Views
  • 0 Comments

Την διαβεβαίωση του πως το πρόβλημα των φαρμακοποιών θα διευθετηθεί άμεσα, έδωσε ο νέος υπουργός Υγείας και Κοινωνικής κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά το τέλος της διυπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Λυκουρέντζος, στην σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θεόδωρος Αμπατζόγλου, εξασφαλίστηκε το ποσό των 125 εκατ. ευρώ, για την εξόφληση των οφειλών του Απριλίου του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, από την ερχόμενη Πέμπτη 28 Ιουνίου θα αρχίσει η σταδιακή εκταμίευση των 125 εκατ. ευρώ που θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη  5 Ιουλίου 2012.

Ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι οι οφειλές των παλαιότερων ετών, θα τακτοποιηθούν το επόμενο διάστημα και απηύθυνε έκκληση στους φαρμακοποιούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, λέγοντας ότι οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη και είπε ότι θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του.

Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας ωστόσο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρός τους Κώστας Λουράντος, ζητώντας την επίλυση του θέματος των ανεξόφλητων χρεών για τις συνταγές που εκτελέστηκαν το 2011.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, ορίζοντας Γενική Συνέλευση του κλάδου, όπου και θα συζητηθεί η περαιτέρω στάση του.

Έτσι οι ασφαλισμένοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα τους ή να τα αναζητούν στα φαρμακεία του Πειραιά τα οποία χορηγούν με πίστωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline