Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Στον εισαγγελέα ο ΙΣΑ για τα αντιβιοτικά χωρίς συνταγή
Στον εισαγγελέα ο ΙΣΑ για τα αντιβιοτικά χωρίς συνταγή

Στον εισαγγελέα ο ΙΣΑ για τα αντιβιοτικά χωρίς συνταγή

  • October 17, 2017
  • 0 Likes
  • 20 Views
  • 0 Comments

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών προσφεύγει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας για την χορήγηση αντιβιοτικών χωρίς ιατρική συνταγή.
        
Ο ΙΣΑ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, αποφάσισε να προσφύγει στον Εισαγγελέα, μετά από επανειλημμένες εκκλήσεις προς την πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών.
        
Στην αναφορά του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι οι ανθεκτικές λοιμώξεις αποτελούν ένα μείζον πρόβλημα για την Δημόσια Υγεία, ένα πρόβλημα που πολλές φορές έχει επισημανθεί και από την επιστημονική κοινότητα, χωρίς όμως η πολιτεία να λαμβάνει κάποιο μέτρο για την αντιμετώπισή του.
        
«Εξακολουθούμε να διατηρούμε την πρώτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών σε κατανάλωση αντιβιοτικών στην κοινότητα.
        
Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τον μεμονωμένο ασθενή, αφορά κυρίως τη Δημόσια Υγεία. Μικρόβια που έτσι καθίστανται ανθεκτικά σε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή έχουν αποικίσει τα ελληνικά νοσοκομεία και απειλούν τους ασθενείς  που νοσηλεύονται» επισημαίνουν οι γιατροί της Αθήνας που καταλήγουν τονίζοντας, πως κάποιοι επιτέλους πρέπει να λάβουν τα σωστά μέτρα, να ελέγχουν και να τιμωρούν εκείνους που διαθέτουν φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, εκθέτοντας τη δημόσια υγεία και την υγεία των πολιτών σε κίνδυνο.
        
Πηγή: Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: