Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Στο ΣτΕ προσφεύγει ο ΙΣΑ για το σύστημα των υποχρεωτικών παραπομπών
Στο ΣτΕ προσφεύγει ο ΙΣΑ για το σύστημα των υποχρεωτικών  παραπομπών

Στο ΣτΕ προσφεύγει ο ΙΣΑ για το σύστημα των υποχρεωτικών παραπομπών

  • June 21, 2018
  • 0 Likes
  • 22 Views
  • 0 Comments

Στο Συμβούλιο Επικρατείας, προσέφυγε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), κατά της υπουργικής απόφασης “που προβλέπει την καθιέρωση του συστήματος παραπομπών, για την πρόσβαση στα Κέντρα Υγείας, τις δημόσιες δομές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, παρόχους υπηρεσιών υγείας”.
    
Ο ΙΣΑ αναφέρει ότι με την απόφαση, “θίγεται το δικαίωμα της επαγγελματικής ελευθερίας του γιατρού, αλλά και το δικαίωμα του ασθενή για ελεύθερη επιλογή γιατρού. Η ρύθμιση είναι αντίθετη στη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της αναλογικότητας, καθώς περιορίζει σημαντικά τους γιατρούς από το δικαίωμα αποζημίωσής τους, για ιατρικές πράξεις, εφόσον δεν υφίσταται προηγούμενη παραπομπή από οικογενειακό γιατρό”.
    
Επισημαίνει μάλιστα ότι λίγο μετά την έκδοση της απόφασης (13/4/18) εκδόθηκε σε διάστημα δύο μηνών, νεότερη  τροποποιητική υπουργική απόφαση (18/6/2018), στην οποία ορίζεται ότι  «σε περιοχές με πλήρη κάλυψη από οικογενειακούς γιατρούς, οι επισκέψεις σε συμβεβλημένους με τον  ΕΟΠΥΥ, ειδικούς γιατρούς, εκτός συστήματος παραπομπών, δεν θα αποζημιώνονται”.
    
Τονίζει ότι και για την ακύρωση της απόφασης αυτής, πρόκειται να κάνει όλες τις δέουσες ενέργειες, ενώ την ερχόμενη Τρίτη 26 Ιουνίου, έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη, με τα μέλη του Παθολόγους, Παιδιάτρους και Γενικούς  Ιατρούς, προκειμένου να  συζητηθούν οι “δυσμενείς”, όπως αναφέρει εξελίξεις και να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες.
    
Πηγή: Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: