Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ξανάνοιξαν τα σχολεία στη Νότια Κορέα εν μέσω φόβων για τον MERS
Ξανάνοιξαν τα σχολεία στη Νότια Κορέα εν μέσω φόβων για τον MERS

Ξανάνοιξαν τα σχολεία στη Νότια Κορέα εν μέσω φόβων για τον MERS

  • June 16, 2015
  • 0 Likes
  • 20 Views
  • 0 Comments

altΞανάνοιξαν την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 χιλιάδες σχολεία στην Νότια Κορέα τα οποία είχαν κλείσει μετά το πρόσφατο ξέσπασμα του κορονοϊού MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής), καθώς η χώρα προσπαθεί να επιστρέψει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς.

Πέντε νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν την Δευτέρα από το υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας σε 150 τον συνολικό τους αριθμό στην Νότια Κορέα. Το υπουργείο διευκρίνισε επίσης ότι έχασε τη μάχη για τη ζωή το 16ο θύμα του κορονοΐου.

Όλα τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας και τέσσερα νοσοκομεία έχουν κλείσει τελείως ή εν μέρει στην προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του «μεγάλου και περίπλοκου» ξεσπάσματος του MERS στη Νότια Κορέα, όπως το χαρακτήρισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Σήμερα 440 σχολεία παρέμειναν κλειστά, σε σύγκριση με τα 2.900 που ήταν κλειστά την Παρασκευή.

Η πρόεδρος Παρκ Γκέουν Χε, η δημοτικότητα της οποίας έχει πληγεί μετά την κριτική που ασκήθηκε στην κυβέρνηση για την ανταπόκρισή της στο ξέσπασμα του MERS, απηύθυνε σήμερα έκκληση να επιστρέψει η χώρα στους φυσιολογικούς της ρυθμούς.

«Καλώ επίσης την επιχειρηματική κοινότητα να προχωρήσει όπως πάντα με τις επενδυτικές, παραγωγικές και διοικητικές της δραστηριότητες και ιδιαιτέρως να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι οι καταναλωτές δεν συγκρατούνται στην δαπάνη χρημάτων», δήλωσε σε σύνοδο υψηλόβαθμων συνεργατών της.

Η κ. Παρκ, η οποία την περασμένη εβδομάδα ανέβαλε προγραμματισμένη επίσκεψή της στις ΗΠΑ, είδε την δημοτικότητά της να πέφτει κάτω από το 35% την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Realmeter.

Η κυβέρνησή της επικρίνεται για την άρνησή της τις πρώτες ημέρες του ξεσπάσματος του κορονοϊού να δώσει στην δημοσιότητα το όνομα του νοσοκομείου στο οποίο είχαν εισαχθεί οι προσβληθέντες και αυτοί για τους οποίους υπήρχε υποψία ότι έχουν προσβληθεί από τον MERS, εντείνοντας την ανησυχία και τον φόβο του κόσμου.

alt

Το Σάββατο, ο ΠΟΥ αναφέρθηκε σε ελλείψεις στην έγκαιρη ανταπόκριση της Νότιας Κορέας στο ξέσπασμα αυτό του MERS και απηύθυνε έκκληση για καλύτερη δημόσια ενημέρωση από την κυβέρνηση ώστε να βελτιωθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στις προσπάθειές της να καταπολεμήσει την νόσο.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι θέτει σε καραντίνα περισσότερους από 5.500 ανθρώπους που μπορεί να εκτέθηκαν στον κορονοϊό MERS σε νοσοκομείο της Σεούλ, το οποίο έχει αναστείλει τις περισσότερες από τις υπηρεσίες του αφότου βρέθηκε στο επίκεντρο του πρόσφατου ξεσπάσματος. Με αυτούς αυξάνεται σε περίπου 10.000 ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν τεθεί σε καραντίνα στην χώρα.

Την σύσταση να ξανανοίξουν τα σχολεία έκανε την περασμένη εβδομάδα ο ΠΟΥ, επισημαίνοντας ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν έχουν συνδεθεί με την μετάδοση του κορονοϊού αυτού στην Νότια Κορέα ή αλλού στον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline