Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. ‘Καμπανάκι’ από τον Ε.Ο.Φ. για επικίνδυνα προϊόντα αδυνατίσματος
‘Καμπανάκι’ από τον Ε.Ο.Φ. για επικίνδυνα προϊόντα αδυνατίσματος

‘Καμπανάκι’ από τον Ε.Ο.Φ. για επικίνδυνα προϊόντα αδυνατίσματος

  • July 20, 2011
  • 0 Likes
  • 37 Views
  • 0 Comments

Σύμφωνα με δυο νεότερα Δελτία Τύπου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) ανακοινώνεται πως κυκλοφορούν μέσω διαδικτύου και διανέμονται στην Ευρώπη, προϊόντα αδυνατίσματος που μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία του καταναλωτή.

Συγκεκριμένα οι 2 ανακοινώσεις του Ε.Ο.Φ. έχουν ως εξής:

1.   Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Σουηδίας, το προϊόν SLIMLINE soft gel που διανέμεται στην Ευρώπη μέσω διαδικτύου, το οποίο δεν είναι εγκεκριμένο, περιέχει τη φαρμακευτική ουσία SIBUTRAMINE και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη.

2.   Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Σουηδίας, τα προϊόντα: ACAI BERRY ABC, HYGIA FIT, SPORT BURNER, HEALTH SLIMMING COFFEE, INSTANT SLIM, 3X SLIMMING POWER, LI DA DAIDAIHUA, BOTANICAL SLIMMING που διανέμονται Ευρώπη από την εταιρεία Vippon AB, μέσω διαδικτύου, τα οποία δεν είναι εγκεκριμένα, περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία SIBUTRAMINE και μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη.

Τα προϊόντα αυτά πιθανόν να διακινούνται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΦ χρησιμοποιούνται σαν προϊόντα αδυνατίσματος. Η φαρμακευτική ουσία SIBUTRAMINE έχει αποσυρθεί από την ευρωπαϊκή αγορά επειδή μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, ειδικά καρδιαγγειακές παθήσεις.

Εφόσον η ύπαρξη της SIBUTRAMINE δεν δηλώνεται, το προϊόντα μπορούν να χορηγηθούν σε περιπτώσεις που αντενδείκνυνται ή τα προϊόντα μπορούν να αλληλοεπιδράσουν με συγχορηγούμενα φάρμακα.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Πηγή: Ε.Ο.Φ.

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline