Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’ συνεχίζει να προσφέρει ιατρική βοήθεια στα παιδιά σε όλη την Ελλάδα!
‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’ συνεχίζει να προσφέρει ιατρική βοήθεια στα παιδιά σε όλη την Ελλάδα!

‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’ συνεχίζει να προσφέρει ιατρική βοήθεια στα παιδιά σε όλη την Ελλάδα!

  • August 4, 2014
  • 0 Likes
  • 25 Views
  • 0 Comments

altΑπό τις αρχές του 2014 έως και το τέλος Ιουλίου, το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», η Κινητή Οδοντιατρική / Παιδιατρική Μονάδα και η Κινητή Οφθαλμολογική / Ωτορινολαρυγγολογική Μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την στήριξη της Johnson & Johnson, συνέχισαν το οδοιπορικό τους ανά την Ελλάδα πραγματοποιώντας οδοντιατρικό, παιδιατρικό, οφθαλμολογικό, αλλεργιολογικό, δερματολογικό και ωτορινολαρυγγολογικό προληπτικό έλεγχο σε παιδιά διαφόρων ηλικιών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέφτηκε την Πάτρα, τον Πύργο, την Μεσσήνη, την Καλαμάτα, το Γύθειο, το Αιγάλεω, το Δήμο Πύλης (Τρίκαλα), την Ιθάκη, την Κόρινθο, το Αγρίνιο, τη Θήρα, τη Ζάκυνθο, την Σκύρο, τη Ν. Ιωνία Βόλου, το Δήμο Λοκρών, το Δήμο Σικυωνιών, τα Εξάρχεια, το Μαρούσι, το Δήμο Αχαρνών και τη Χαλκίδα όπου και παρείχε προληπτικές ιατρικές κι οδοντιατρικές υπηρεσίες σε 9.159 παιδιά σε  σχολεία, γήπεδα, πλατείες και καταυλισμούς.
 
Σε μια εποχή όπου οι κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες καθιστούν κάθε προσφορά απαραίτητη για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη δράση της Προληπτικής Ιατρικής βρίσκεται δίπλα στα παιδιά που έχουν ανάγκη στον τομέα της Υγείας. Κύριος στόχος της δράσης είναι η πραγματοποίηση προληπτικών εξετάσεων με στόχο την παροχή πρόληψης, την έγκαιρη διάγνωση παθήσεων της παιδικής ηλικίας και την καθοδήγησή τους για τη σωστή αντιμετώπιση τους, την ενημέρωση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών για τη σημασία της πρόληψης και τη στήριξη κοινωνικών ευπαθών ομάδων. Αρκετές είναι και οι περιπτώσεις παιδιών που παραπέμπονται στα Τμήματα του Οργανισμού για περαιτέρω στήριξη.
 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, όπου έως και το 2013 έχουν συνολικά εξεταστεί 41.852 παιδιά σε όλη τη χώρα.
 
Κινητήριος δύναμη και της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2014 – 2015 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά.
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα, κ. Μάκης Κοσμάτος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πίστη μας αποτελεί ότι το μέγεθος μιας επιχείρησης κρίνεται από το αποτύπωμα της δραστηριότητάς της στην κοινωνία και στους ανθρώπους. Η Johnson & Johnson είναι μια εταιρεία με παρουσία παγκόσμια, κυρίως όμως με ευαισθησία που επικεντρώνεται στα θέματα και στις ανάγκες του κάθε τόπου όπου δραστηριοποιείται. Ειδικά τώρα, εν μέσω αυτού του δυσχερούς οικονομικού κλίματος, νιώθουμε την ευθύνη της στήριξης των συμπολιτών και της κοινωνίας μας στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής. Δίνοντας έμφαση στους ασθενέστερους, στα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό, είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής «Ιπποκράτης» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία π ροσέφερε ήδη τους πρώτους 7 μήνες του 2014 το αγαθό των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σε 9.159 παιδιά της χώρας μας, γεμίζοντας μας χαρά που συμμετέχουμε σε μια δράση που κάνει τη διαφορά, φέρνοντας το χαμόγελο στο πρόσωπο των παιδιών μας.»     

Ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, από την πλευρά του δήλωσε: «Σήμερα η ανάγκη για παροχή προληπτικής ιατρικής στα παιδιά είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Παιδιά ανασφάλιστα, παιδιά ανεμβολίαστα, παιδιά χωρίς φάρμακα, παιδιά χωρίς πρόσβαση σε γιατρούς! Οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να επισκεφτούν έναν γιατρό ή να αγοράσουν τα απαραίτητα ιατρικά είδη! Χάρη στην στήριξη της Johnson & Johnson, καταφέραμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εξετάσουμε 9.159 παιδιά, παρέχοντάς τους  τα α υτονόητα. Στόχος μας δεν είναι μόνο να εξετάσουμε όσα περισσότερα παιδιά μπορούμε αλλά να εξασφαλίσουμε την ποιότητα των προληπτικών ιατρικών υπηρεσιών και να συνεχίσουμε να τα στηρίζουμε σε κάθε τους ανάγκη».

Η δράση της προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» για τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα, υλοποιείται και χάρη στην πολύτιμη συνεργασία και στην εθελοντική συμμετοχή των εκατοντάδων ιατρών/οδοντιάτρων από όλη την Ελλάδα, μέλη των τοπικών ιατρικών και οδοντιατρικών συλλόγων, των γιατρών από Νοσοκομεία της Αττικής, της Επαρχίας και των τοπικών Κέντρων Υγείας, των γιατρών της Ελληνικής Αλλεργιολογικής Εταιρείας και Κλινικής Ανοσολογίας και των εθελοντών ιατρών /οδοντιάτρων του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που στελεχώνουν τις κινητές μονάδες ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη.

Η δράση της προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» για τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα, υλοποιείται χάρη στη συνεργασία και στην υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Δημόσιων και Ιδιωτικών Υπηρεσιών και Φορέων, των Περιφερειακών Διευθύνσεων της  Α΄βάθμιας και  Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τροχαίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής.

alt

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά τους κατοίκους της εκάστοτε περιοχής που επισκέφτηκε για τη ζεστή τους φιλοξενία, τη μεγάλη αγκαλιά τους και την ανταπόκρισή τους σε κάθε κάλεσμα.
 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά για τη συνεργασία και τη πολύτιμη συμμετοχή τα Μέλη:
 
# Των Ιατρικών Συλλογών  Πατρέων, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κορινθίας, Αγρινίου, Τρικάλων, Κυκλάδων, Κεφαληνίας και Ιθάκης, Αττικής
# Των Οδοντιατρικών Συλλόγων Πειραιά, Αττικής, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Τρικάλων, Μαγνησίας, Ζακύνθου, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κορινθίας, Αγρινίου, Κυκλάδων, και Λακωνίας
 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά για τη συνεργασία και τη πολύτιμη συμμετοχή των γιατρών από:
 
● Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο  Αττικόν
● Το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας»
● Το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια»,
● Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ»
● Το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου
● Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας
● Το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης
● Το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης
● Το Κέντρο Υγείας Σκύρου
● Το Κέντρο Υγείας Γυθείου
● Το Κέντρο Υγείας Θήρας
● Το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου
 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά για τη συνεργασία:
 
● Την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού
● Την Ιερά Μητρόπολη Μάνης
● Το Σύλλογο Κρητών Αιγάλεω
● Το Δήμο Σκύρου
● Το Δήμο Πατρέων
● Το Δήμο Πύργου
● Το Δήμο Μεσσήνης
● Το Δήμο Καλαμάτας
● Το Δήμο Γυθείου
● Το Δήμο Κορίνθου
● Το Δήμο Σικυωνιών
● Το Δήμο Αγρινίου
● Το Δήμο Αιγάλεω
● Το Δήμο Πύλης
● Το Δήμο Αμαρουσίου
● Το Δήμο Αχαρνών
● Το Δήμο Λοκρών
● Το Δήμο Ιθάκης
● Το Δήμο Ζακύνθου
● Το Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων
● Την Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης
● Τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
 
Επόμενος σταθμός του κινητού πολυϊατρείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»:
● Θα βρεθεί στη Μήλο από τις 29 έως και τις 31 Αυγούστου, μετά από κάλεσμα του Δήμου Μήλου
 
Επόμενος σταθμός της κινητής Οδοντιατρικής / Παιδιατρικής μονάδας:
● Θα βρεθεί στο Δήμο Βόλου (Μηλιές, Αγριά, Νέα Ιωνία) από τις 4 έως και τις 12 Σεπτεμβρίου.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
 
Το Χαμόγελο του Παιδιού
Τηλ. κέντρο: 2103306140
e-mail: press@hamogelo.gr  

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline