Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Σιέρα Λεόνε: Συναγερμός για τον ιό Έμπολα
Σιέρα Λεόνε: Συναγερμός για τον ιό Έμπολα

Σιέρα Λεόνε: Συναγερμός για τον ιό Έμπολα

  • May 27, 2014
  • 0 Likes
  • 19 Views
  • 0 Comments

altΤέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από ιογενή αιμορραγικό πυρετό στη Σιέρα Λεόνε και ο ένας από αυτούς επιβεβαιώθηκε από τις υγειονομικές υπηρεσίες ότι έπασχε από Έμπολα, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

“Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω επισήμως ότι ο Έμπολα έχει κάνει την εμφάνισή του σε ορισμένα χωριά” της περιοχής Κόιντου, που συνορεύει με τις νότιες επαρχίες της Γουινέας, δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών του υπουργείου, Δρ. Αμάρα Τζαμπάι, μιλώντας στο δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό SLBC.

Αρχικά ο Τζαμπάι είχε ανακοινώσει ότι και οι τέσσερις ασθενείς που πέθαναν έπασχαν από Έμπολα. Στη συνέχεια όμως διευκρίνισε ότι έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά μόνο για το ένα θύμα ενώ ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αναλύσεις για τους άλλους τρεις.

alt

“Από τους τέσσερις θανάτους, μόνο για τον ένα επιβεβαιώθηκε ως αιτία ο ιός Έμπολα μετά από δύο διαφορετικές εξετάσεις που έγιναν στο εργαστήριο του νοσοκομείου της Κενέμα. Εξετάζουμε ακόμη τα αίτια θανάτου των άλλων τριών ασθενών”, πρόσθεσε. Συνολικά στο νοσοκομείο του Κόιντου είχαν εισαχθεί για νοσηλεία με ύποπτα συμπτώματα έντεκα ασθενείς και από αυτούς οι επτά είναι ακόμη εν ζωή.

Η περιοχή αυτή της Σιέρα Λεόνε συνορεύει με τη νότια Γουινέα όπου από τον Ιανουάριο έχουν αναφερθεί πολλοί θάνατοι από αιμορραγικό πυρετό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline