Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. 1ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ψυχοσωματικής στην Μαιευτική Γυναικολογία
1ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ψυχοσωματικής στην Μαιευτική Γυναικολογία

1ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ψυχοσωματικής στην Μαιευτική Γυναικολογία

  • June 11, 2015
  • 0 Likes
  • 15 Views
  • 0 Comments

altΤουλάχιστον 80.000 εκτρώσεις κάθε χρόνο στην Ελλάδα και μια στις τέσσερις είναι από έφηβες. Η οικονομική κρίση οδηγεί ολοένα και περισσότερα ζευγάρια να βάζουν τέλος στις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Σε αυτό το θέμα παίζει σημαντικό ρόλο και η ψυχική υγεία.

Προσεγγίζοντας την ψυχική διάσταση της γυναίκας δημιουργούμε ένα “μεγεθυντικό φακό” για να διευρύνουμε τη μεθοδολογία της “κλασικής μαιευτικής γυναικολογίας”.

Ζητούμενο είναι να συζητήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε, τι επίδραση έχει στον ψυχισμό της γυναίκας – ασθενούς, ότι εφαρμόζουμε είτε υπό μορφή χειρουργείου είτε υπό μορφή θεραπευτικής προσέγγισης.

Η επιλογή των θεμάτων του συνεδρίου έγινε με στόχο να προσεγγίσει επίκαιρα θέματα όπως πλαστική χειρουργική, εμβόλιο HPV, σεξουαλικότητα και ενημέρωση των νέων. Θα επιληφθούν των θεμάτων διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί επιστήμονες από όλη την Ελλάδα.

alt

Αυτά τα θέματα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα του 1ου Πανελλήνιου Σεμιναρίου Ψυχοσωματικής στην Μαιευτική Γυναικολογία με θέμα, “Προσεγγίζοντας την ψυχική διάσταση της γυναίκας”, που διοργανώνεται από τη Β’ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική Α.Π.Θ.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015, στο ξενοδοχείο Electra Palace, της Θεσσαλονίκης. Η έναρξη του είναι στις 08.00 το πρωί και η λήξη στις 14.30.

Υπεύθυνος Θεοχάρης Ταντανάσης
Αναπληρωτής καθηγητής Β’ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Α.Π.Θ.
Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Εταιρείας Ουρογυναικολογίας

Διευθυντής: Καθηγητής Ε. Ασημακόπουλος

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline