Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. 7η Νοεμβρίου: Σχολική Ημέρα αιμοδοσίας και δωρεάς μυελού των οστών
7η Νοεμβρίου: Σχολική Ημέρα αιμοδοσίας και δωρεάς μυελού των οστών

7η Νοεμβρίου: Σχολική Ημέρα αιμοδοσίας και δωρεάς μυελού των οστών

  • May 22, 2014
  • 0 Likes
  • 41 Views
  • 0 Comments

altΣύμφωνο συνεργασίας με το οποίο θεσπίζεται Ημέρα Αφιερωμένη στον Εθελοντισμό για την αιμοδοσία και τον Μυελό των Οστών, η 7η Νοεμβρίου, υπέγραψαν την Τετάρτη ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, και η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

«Η Σχολική Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και Εθελοντή Δότη Αιμοποιητικών Κυττάρων καθίσταται το μέσο για να μεταφέρουμε στα παιδιά της πατρίδας μας το μήνυμα του εθελοντισμού και της ανθρωπιστικής προσφοράς» δήλωσε η κ. Βαρδινογιάννη κατά την υπογραφή και τόνισε τη σημασία της σωστής ενημέρωσης των πολιτών για μία απλή διαδικασία, με την οποία μπορεί κάθε νέος άνθρωπος, από 18 ως 45 ετών, να γίνει εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων.

«Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε στους 100.000 δότες μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά ο απώτερος στόχος είναι η ημέρα αυτή να υπενθυμίζει ότι υπάρχουν παιδιά που δεν είναι τόσο τυχερά και που η ζωή τους εξαρτάται από την έυρεση συμβατού μοσχεύματος, από αιμοποιητικά κύτταρα», πρόσθεσε η πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα».

Ο υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε την κ. Βαρδινογιάννη, για την άμεση ανταπόκρισή της στην πρωτοβουλία του υπουργείου για το άνοιγμα των σχολείων στον εθελοντισμό, με την αφιέρωση της 7ης Νοεμβρίου στην αιμοδοσία.

«Στην Ελλάδα των 10.000.000 κατοίκων απαιτούνται τουλάχιστον 600.000 φιάλες αίματος, από τις οποίες μόνο το 40% καλύπτεται απόλυτα από εθελοντές αιμοδότες» ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα μας αναγκάζεται να εισάγει κάθε χρόνο 30.000 μονάδες αίματος από την Ελβετία.

alt

«Την ημέρα αυτή ευαισθητοποιούμε τον μαθητή και τιμάμε τον ανώνυμο εθελοντή για τον αλτρουισμό που επιδεικνύει, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή, 10 λεπτά από τη ζωή του και 400 κυβικά εκατοστά από τα έξι λίτρα που διαθέτει» συμπλήρωσε.

Ο κ. Κεδίκογλου και η κ. Βαρδινογιάννη συμφώνησαν ότι στην Ελλάδα δεν μας λείπει η ευαισθησία αλλά η ενημέρωση. «Και αυτό το κενό θέλουμε να καλύψουμε με αυτήν την πρωτοβουλία» υπογράμμισαν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline