Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Επίσχεση υπηρεσιών αποφάσισαν και οι ιδιωτικές κλινικές
Επίσχεση υπηρεσιών αποφάσισαν και οι ιδιωτικές κλινικές

Επίσχεση υπηρεσιών αποφάσισαν και οι ιδιωτικές κλινικές

  • May 13, 2014
  • 0 Likes
  • 40 Views
  • 0 Comments

altH Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (Π.Ε.Ι.Κ.), μετά από συνάντηση που είχε με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και αφού ενημερώθηκε για τον προϋπολογισμό των Ιδιωτικών Κλινικών του 2014, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσει τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ότι:

Από την Τετάρτη 14/5/2014 το σύνολο των Ιδιωτικών Κλινικών της χώρας είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει σε επίσχεση υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ο λόγος που μας οδηγεί στην επώδυνη αυτή απόφαση, είναι η μείωση του προϋπολογισμού όλων των κλινικών σε ποσοστά που φτάνουν μέχρι το 77% του προϋπολογισμού της περασμένης χρονιάς.

Είναι φανερό, ότι με αυτόν τον προϋπολογισμό και με ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων για νοσήλεια από το 2007, σχεδόν το σύνολο των κλινικών θα οδηγηθεί σε διακοπή εργασιών με προφανείς συνέπειες για τους ασθενείς αλλά και τους εργαζόμενους του κλάδου.

Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τους ασθενείς για την ταλαιπωρία που θα υποστούν και τους ζητάμε να βρεθούν στο πλευρό μας, έτσι ώστε η ταλαιπωρία του Σήμερα να μη μετατραπεί σε ταλαιπωρία Μιας Ζωής με τη μόνιμη συρρίκνωση των αναγκαίων υπηρεσιών υγείας.

alt

Χρηματόδοτηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με μόλις 100 εκατομμύρια ευρώ μπορούν να εξασφαλίσουν την επιβίωση για τον κλάδο των Ιδιωτικών Κλινικών και κατ’ επέκταση για τα 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Όποιος αρνείται να τα δώσει, απλά ας πάρει το υστέρημα των ίδιων των ασφαλισμένων αλλά και την ευθύνη για τις συνέπειες.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών
Ιουστινιανού 28 – TK 54631, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310267026 – Fax: 2310287085
e-mail: sarafianos@peik.gr
web-site: www.peik.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline