Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. ΙΣΑ: Δεσμεύσεις για αποκατάσταση άδικης φορολογίας στους γιατρούς
ΙΣΑ: Δεσμεύσεις για αποκατάσταση άδικης φορολογίας στους γιατρούς

ΙΣΑ: Δεσμεύσεις για αποκατάσταση άδικης φορολογίας στους γιατρούς

  • April 9, 2014
  • 0 Likes
  • 45 Views
  • 0 Comments

altΓια αυστηρή εφαρμογή της ιατρικής συνταγής στα Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, δεσμεύθηκε απέναντι στους ιατρούς ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος και για δέσμευση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για έκδοση ειδικής διάταξης που θα αποκαθιστά την άδικη φορολόγηση των γιατρών, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Οι διαβεβαιώσεις αυτές ελήφθησαν κατά τη διάρκεια διυπουργικής συνάντησης με τους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών.

Η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκου και είχε ως κεντρικό θέμα συζήτησης, την επικείμενη φορολόγηση των γιατρών για μη εισπραχθέντα κέρδη, μέσα από τα πιστωτικά τιμολόγια του rebate και του clawback του 2014, τα όποια θα αφορούν την χρήση του 2013.

«Αν τα πιστωτικά τιμολόγια δεν εκπέσουν από τα έσοδα του 2013, τα οποία αφορούν, γιατροί και ιατρικές εταιρείες θα κληθούν να πληρώσουν δυσβάστακτους φόρους για εισοδήματα που ουδέποτε εισέπραξαν, κάτι που θα σημάνει και την τελική οικονομική καταστροφή τους» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline