Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ταϊλάνδη: Έρευνα με αφορμή την υπόθεση του μικρού Γκάμι
Ταϊλάνδη: Έρευνα με αφορμή την υπόθεση του μικρού Γκάμι

Ταϊλάνδη: Έρευνα με αφορμή την υπόθεση του μικρού Γκάμι

  • August 6, 2014
  • 0 Likes
  • 16 Views
  • 0 Comments

altΈρευνα σχετικά με το νομικό καθεστώς των κλινικών διεξάγει το υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης ύστερα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εγκατάλειψη του μικρού Γκάμι, ενός βρέφους που γεννήθηκε με σύνδρομο Ντάουν από παρένθετη μητέρα.

Όπως δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος Αρκομ Πραντιτσουάν, πέντε από τις 12 κλινικές, οι οποίες εξετάστηκαν από τις αρχές μέχρι στιγμής, θα κλείσουν επειδή δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας.

Η Ταϊλανδή παρένθετη μητέρα, Παθαραμόν Τζάνμπουα 21 ετών, κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα ένα αυστραλιανό ζευγάρι, οι ταυτότητες των οποίων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ότι εγκατέλειψαν το ένα από τα δίδυμα που γέννησε στο τέλος του περασμένου χρόνου. Είπε ότι άφησαν τον Γκάμι, που πάσχει από σύνδρομο Ντάουν και συγγενή καρδιοπάθεια και επέστρεψαν στην Αυστραλία με την υγιή αδερφή του.

Το ζευγάρι αρνήθηκε τη Δευτέρα τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι ο Ταϊλανδός γιατρός δεν τους είχε ενημερώσει για την ύπαρξη του αγοριού. Η Παθαραμόν απείλησε με μηνύσεις.

Η υπόθεση προκάλεσε τη δημόσια κατακραυγή και εκκλήσεις για την αναθεώρηση των νόμων που ισχύουν για τέτοιες περιπτώσεις σε Ταϊλάνδη και Αυστραλία. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 200.000 δολάρια από έρανο που έκανε αυστραλιανή φιλανθρωπική οργάνωση για την κάλυψη των ιατρικών εξόδων του βρέφους, το οποίο είχε ανάγκη από επείγουσα ιατρική φροντίδα καθώς εισήχθη στο νοσοκομείο της Μπανγκόκ με πνευμονική λοίμωξη.

alt
Ο μικρός Γκάμι αγκαλιά με την παρένθετη μητέρα του, Παθαραμόν Τζάνμπουα

«Σίγουρα υπάρχουν πολλοί Αυστραλοί που θέλουν απελπισμένα να γίνουν γονείς, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτό που έγινε», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας, ο Αυστραλός σύζυγος είχε καταδικαστεί για παιδεραστία. Το τηλεοπτικό δίκτυο Channel Nine News μετέδωσε συγκεκριμένα ότι η σύζυγός του επιβεβαίωσε πως ο άνδρας της είχε φυλακιστεί το 1998 κατόπιν δικαστικής απόφασης με την κατηγορία ότι επιτέθηκε απρεπώς σε ένα ανήλικο παιδί ηλικίας 13 ετών.

«Είναι καλός άνθρωπος… οι άνθρωποι κάνουν λάθη… αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι κακός άνθρωπος για πάντα», μετέδωσε το Channel Nine επικαλούμενο δηλώσεις της συζύγου.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γερμανικό πρακτορείο

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline