Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Απολογισμός του 20ου Διάπλου Ομάδας Αιγαίου με την Bayer Hellas
Απολογισμός του 20ου Διάπλου Ομάδας Αιγαίου με την Bayer Hellas

Απολογισμός του 20ου Διάπλου Ομάδας Αιγαίου με την Bayer Hellas

  • July 13, 2014
  • 0 Likes
  • 41 Views
  • 0 Comments

altΤην υποστήριξη της Ομάδας Αιγαίου για 2η συνεχόμενη χρονιά γιόρτασε η Bayer Ελλάς σε εκδήλωση που πραγματοποίησε μαζί με την Ομάδα Αιγαίου, η οποία παρουσίασε τον απολογισμό του 20ου Διάπλου – «Σάββας Καζάνας».

Η εταιρία για 2η συνεχόμενη χρονιά στάθηκε αρωγός στο έργο της Ομάδας Αιγαίου συμβάλλοντας στην παροχή υπηρεσιών υγείας σε ανθρώπους που τις στερούνται στα απομακρυσμένα νησιά της Ελλάδας. Για περισσότερα από 50 χρόνια, η Bayer Ελλάς προσφέρει στην ελληνική κοινωνία καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που έχουν σχεδιαστεί, ώστε να ωφελούν τους καταναλωτές και να βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής τους.

Η εταιρία τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο έχει θέσει την εταιρική κοινωνική ευθύνη ως αναπόσπαστο και βασικό στοιχείο του στρατηγικού της σχεδιασμού, με πρωταρχικό στόχο να συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων στις κοινωνίες που δραστηριοποιείται.

Στην κατεύθυνση αυτή, η στρατηγική ΕΚΕ της Bayer Ελλάς, σε συνάρτηση με την παγκόσμια στρατηγική της εταιρίας, επικεντρώνεται σε τρεις πυλώνες:

•    Υγεία & Κοινωνία
•    Εθελοντισμός
•    Περιβάλλον

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρία συνεργάζεται με κοινωνικούς φορείς και υποστηρίζει τοπικές πρωτοβουλίες όπως ο Διάπλους της Ομάδας Αιγαίου, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευση της για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και ηθικών ευθυνών της ως εταιρικός πολίτης. Οι αξίες της εταιρίας Ηγετική Συμπεριφορά, Ακεραιότητα, Ευελιξία και Αποδοτικότητα κατευθύνουν τις ενέργειές της, καθώς υπηρετεί την αποστολή της “Bayer: Επιστήμη Για Μία Καλύτερη Ζωή».

Φέτος, η πρωτοβουλία της Ομάδας Αιγαίου στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία σημειώνοντας ρεκόρ στη συμμετοχή νέων εθελοντών/τριών, αλλά και στην υλοποίηση έργων. Η Ομάδα Αιγαίου επισκέφθηκε 10 μικρά και ακριτικά νησιά (Σίκινος, Κουφονήσι, Αμοργός, Δονούσα, Πάτμος, Λειψοί, Αρκοί, Αγαθονήσι, Φούρνοι, Θύμαινα), όπου διενεργήθηκαν ιατρικές, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις, έγιναν δωρεές εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού υλικού στα σχολεία των νησιών και υλοποιηθήκαν σημαντικά έργα υποδομής. Συγκεκριμένα, σε ιατρικό επίπεδο πραγματοποιήθηκαν 1.408 ιατρεία και 662 βιοχημικές εξετάσεις.

alt
Φωτογραφία από αριστερά: Απόστολος Μπιλίρης, Πρόεδρος Ομάδας Αιγαίου, Δρ. Joao Barroca, Διευθύνων Σύμβουλος Bayer Ελλάς, Σόνια Μουσαβερέ, Communications – Training Manager Bayer Ελλάς, Δημήτριος Γεωργόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ομάδας Αιγαίου

Ο Δρ. Joao Barroca, Διευθύνων Σύμβουλος Bayer Ελλάς, δήλωσε σχετικά: «Η Bayer Ελλάς πιστή στις αρχές και τις αξίες της εταιρίας, υλοποιεί ενέργειες που διέπονται από τον σεβασμό προς τον άνθρωπο, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την παροχή ίσων ευκαιριών και τον σεβασμό στο περιβάλλον που κληρονομήσαμε, και στοχεύουν στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών. Ως κοινωνικά υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, η Bayer Ελλάς και οι εργαζόμενοί της υποστηρίζουν την ελληνική κοινωνία τα τελευταία 60 χρόνια και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε για τουλάχιστον άλλα τόσα».
O Πρόεδρος της Ομάδας Αιγαίου, κ. Απόστολος Μπιλίρης, σχολίασε: «Είμαστε μια συντροφιά από φίλους συνταξιδιώτες. Η αγάπη μας για τη θάλασσα, οι κοινές μας εμπειρίες και ανησυχίες, μας έδωσαν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε από κοντά τα πολλά προβλήματα των ακριτικών Νησιών και του Αιγαίου γενικότερα. Σ’ αυτά τα νησιά, σ’ αυτούς τους άγιους τόπους, αποφασίσαμε να προσφέρουμε την βοήθεια μας όσο συχνότερα και περισσότερο μπορούμε. Ευχαριστούμε τη Bayer Ελλάς για τη στήριξή της και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε με όσα μέσα μπορούμε».

Bayer: Επιστήμη για μία Καλύτερη Ζωή

Η Bayer αποτελεί παγκόσμιο οργανισμό με κύρια δραστηριότητα στους τομείς της υγείας, της γεωργίας και των υλικών υψηλής τεχνολογίας. Με ιστορία στις εφευρέσεις, η εταιρεία δημιουργεί τις τάσεις στους ερευνητικούς τομείς. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Bayer σχεδιάζονται με γνώμονα το όφελος των ανθρώπων και τη βελτίωση της ποιότητα της ζωής τους. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος στοχεύει στη δημιουργία αξίας μέσω της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της υψηλής απόδοσης. Η Bayer είναι προσηλωμένη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και δρα ως ένας κοινωνικά και ηθικά υπεύθυνος εταιρικός πολίτης. Κατά το οικονομικό έτος 2013, ο Όμιλος απασχόλησε περίπου 113.200 ανθρώπους και είχε πωλήσεις της τάξεως των 40,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι επενδύσεις ανήλθαν σε € 2,2 δις ενώ οι  δαπάνες για R&D σε € 3,2 δις.

Σχετικά με την Ομάδα Αιγαίου

H Ομάδα Αιγαίου συστάθηκε το 1995 από μία ομάδα ανθρώπων ευαισθητοποιημένων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των ακριτικών και μικρών νησιών του Αιγαίου πελάγους. Στόχος της Ομάδας Αιγαίου είναι η ανακούφιση, στήριξη και ενίσχυση των ακριτικών και μικρών νησιών του Αιγαίου πελάγους. Χρόνο με τον χρόνο στην Ομάδα Αιγαίου προστέθηκαν και άλλα μέλη και πλέον απαριθμεί πολλούς ιατρούς 21 ειδικοτήτων καθώς και πολλούς άλλους εθελοντές. Μέχρι σήμερα έχει επισκεφτεί 49 προορισμούς και έχει πραγματοποιήσει ιατρικές εξετάσεις σε 5.000 κατοίκους. Στις ενέργειες της Ομάδας Αιγαίου συγκαταλέγονται και: εξοπλισμός ιατρικών μονάδων, δωρεά βιβλίων, χρηματοδότηση έργων αφαλατώσεως, κατασκευή και δωρεά παιδικών χαρών, κλειστών γυμναστηρίων, γηπέδων 5χ5 κλπ.  

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.bayer.com .

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline