Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. REM: Ο σύμμαχος για να μειώσεις το άγχος
REM: Ο σύμμαχος για να μειώσεις το άγχος

REM: Ο σύμμαχος για να μειώσεις το άγχος

  • November 2, 2017
  • 0 Likes
  • 19 Views
  • 0 Comments

Όχι, δεν αναφερόμαστε στην μπάντα που έπιασε το ζενίθ της στις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Άλλωστε έχουν διαλυθεί από το 2011 και ο Michael Stipe καλλιεργεί τη γενειάδα του.
    
REM είναι η γνωστή φάση του ύπνου. Ο ύπνος γρήγορων κινήσεων των ματιών είναι το πέμπτο στάδιο του ύπνου και χαρακτηρίζεται από γρήγορες κινήσεις των ματιών, από εγκεφαλικά κύματα που δείχνουν ενεργοποιημένα και μοιάζουν με πολύ ελαφρύ ύπνο ή με την εγρήγορση, αλλά και από βαθιά χαλάρωση των μυών, παρόμοια με αυτή στο βαθύ ύπνο.
    
Σε αυτό το στάδιο που κρατάει από 90 ως 120 λεπτά κάθε βράδυ είναι που εμφανίζονται τα όνειρα στους ανθρώπους. Αυτό το στάδιο του ύπνου είναι το κλειδί για να έχεις καλύτερη αντιμετώπιση απέναντι στο στρες και τον φόβο.
    
Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Neuroscience, εξηγείται ότι όσο περισσότερο διαρκεί αυτή η φάση ύπνου, τόσο καλύτερα ανταποκρίνονται οι περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με το συναίσθημα του φόβου και του στρες.
    
Οι επιστήμονες της έρευνας πήραν άτομα και τα τοποθέτησαν μπροστά σε συσκευές που κάνουν ηλεκτροσόκ για να δουν την αντίδραση τους και βρήκαν πως όσοι είχαν διατηρηθεί περισσότερο σε αυτή τη φάση είχαν πιο κατευνασμένη την περιοχή του εγκεφάλου που αφορά στον φόβο. Παράλληλα, η REM φάση μπορεί να συμβάλλει σημαντικά και στο μετατραυματικό σοκ.
    
Οι επιστήμονες δεν μπορούν να δώσουν μια σίγουρη εξήγηση γι’ αυτό, αν και η υπόθεση πως οφείλεται στην μειωμένη παραγωγή νορεπινεφρίνης, ουσία που τροφοδοτεί το σημείο φόβου του εγκεφάλου, είναι μάλλον σωστή.
    
Πηγή: HuffingtonPost.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: