Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Recycle Life, Your Body: Τιμητική διάκριση μιας συσκευασίας που ανακυκλώνει ζωές
Recycle Life, Your Body: Τιμητική διάκριση μιας συσκευασίας που ανακυκλώνει ζωές

Recycle Life, Your Body: Τιμητική διάκριση μιας συσκευασίας που ανακυκλώνει ζωές

  • October 9, 2017
  • 0 Likes
  • 23 Views
  • 0 Comments

Η πρώτη εκ των 2 τιμητικών διακρίσεων για την συμβολή τους στο κοινωνικό Σύνολο στα Packaging Innovation Awards 2017 απονεμήθηκε στην Humane Social Enterprise και στον Designer Δημήτρη Κοντοπίδη. Πρόκειται για την καινοτόμα συσκευασία “Recycle Life – your Body” που αφορά την καμπάνια σχετικά με την δωρεά οργάνων και Μεταμοσχεύσεων, την πρώτη σειρά των προϊόντων Reaction – Empowering life, apparel & accessories που το κάθε ένα από αυτά είναι αφιερωμένο σε διαφορετική πάθηση /αναπηρία.
    
“Δημιουργήσαμε μια συσκευασία που παρόλο που δεν τηρούσε υψηλά στάνταρ στην χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, είχε υψηλό δείκτη στην ανακύκλωση ζωής. Σκεφτήκαμε πραγματικά ‘Out of the box’ και περικλύσαμε σε ένα κουτί, μια μεγάλη ιδέα: το δικαίωμα για 2η ευκαιρία για ζωή”.
    
Δήλωσε ο σχεδιαστής Δημήτρης Κοντοπίδης παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον Πρόεδρο της κριτικής επιτροπής και καθηγητής Συσκευασίας Τροφίμων Δρ Αντώνη Καναβούρα.
    
Στα πλαίσια της καμπάνιας  σχετικά με την Πανελλήνια ημέρα  δωρεάς οργάνων και μεταμοσχεύσεων σχεδιάσαμε την συσκευασία των προϊόντων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Κούπες “recycle Life – Your Body” που δεν θα μπορούσαν παρά να βρίσκονται εντός μιας συσκευασίας – προσομοίωσης ψυγείου με πάγο, όπως ακριβώς έρχεται το πολυπόθητο μόσχευμα.
    
Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο των συγκεκριμένων προϊόντων καθώς και γενικότερα της σειράς “reaction empowering life” είναι ότι καθ’ όλη την διάρκεια σχεδιασμού, δημιουργίας, συσκευασίας και διάθεσης προϊόντων συμμετέχουν οι ίδιοι οι ασθενείς ή άτομα με αναπηρία. Μάλιστα στην ομάδα σχεδιασμού ήταν και η 18 άχρονη Λένα Πολυχρόνη που τον περασμένο χρόνο πραγματοποίησε πετυχημένη μεταμόσχευση πνεύμονα.
    
Σε κλίμα ενθουσιασμού και χαράς πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Packaging Innovation Awards 2017 την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 στο gazARTE παρουσία 200 περίπου υψηλόβαθμων στελεχών από επιχειρήσεις που παράγουν, εισάγουν ή διακινούν προϊόντα, βιομηχανίες παραγωγής υλικών και συσκευασίας, επιχειρήσεις εκτύπωσης κάθε είδους συσκευασίας ή Display Stands, δημιουργικά γραφεία και designer.
    
Το δεύτερο τιμητικό έλαβε η συνεργασία των Paperpack & Ίδρυμα Μποδοσάκη για το έργο «Ασυνόδευτο Κουτί, Promotional Packaging» για την υποστήριξη ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων που φθάνουν ή βρίσκονται στην Ελλάδα μόνα τους.
    
Τα βραβεία οργάνωσαν τα περιοδικά Marketing Week, Plant και σέλφ σέρβις της Boussias Communications, με τη συνεργασία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ.).
    
Περισσότερα για την βραβευμένη κοινωνική επιχείρηση Humane Socail Enterprise στο: www.humane.gr 
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: