Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Πρόσληψη 2.800 γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία
Πρόσληψη 2.800 γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία

Πρόσληψη 2.800 γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία

  • July 1, 2014
  • 0 Likes
  • 12 Views
  • 0 Comments

altΤην πρόσληψη 2.800 εργαζομένων στο χώρο της Υγείας προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ της Δευτέρας, που αναφέρεται στις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στα Επείγοντα των μεγάλων νοσοκομείων.

Ο κ. Βορίδης δήλωσε πως αναμένεται σειρά παρεμβάσεων για βελτίωση της κατάστασης στην Υγείας, ειδικά σε ότι αφορά την υποστελέχωση και ενημέρωσε πως αύριο Τρίτη 1-7-2014 θα ανακοινωθούν αναλυτικά 2.800 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων. Μεταξύ αυτών 200 θέσεις για το ΕΚΑΒ.

Διευκρινίζοντας προηγούμενες δηλώσεις του περί ανακατανομής των πόρων του προϋπολογισμού για να αυξηθούν τα ποσά για την Υγεία, ο κ. Βορίδης είπε ότι διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο των πόρων, από τον προϋπολογισμό του 2015, με διαφορετική κατανομή μεταξύ των υπουργείων.

Τόνισε ότι οι δαπάνες για την υγεία στη χώρα μας είναι κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης. Σημειώνεται πως το ρεπορτάζ των Νέων της Δευτέρας, μεταφέρει τριτοκοσμικές εικόνες με ατελείωτες ουρές, ράντζα και έλλειψη βασικών υποδομών στα Επείγοντα, ενώ για να γίνει κατανοητός ο φόρτος εργασίας, αναφέρεται ενδεικτικά πως το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας δέχεται 1.600 περιστατικά το 24ωρο!

alt

Ο Ευαγγελισμός δέχεται 1.400 περιστατικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση στον Ερυθρό Σταυρό και στο ΚΑΤ.

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει το προσωπικό και όσον αφορά την ποιότητα των υλικών γιατί οι διοικήσεις πλέον παραγγέλνουν φτηνά προϊόντα κατώτερης ποιότητας.

Σε ότι αφορά τους ασθενείς, μόνο το 15% έως 20% των περιστατικών φθάνουν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ από το σύνολο των περιστατικών μόνο το ένα τρίτο θα λάβει εισιτήριο για εισαγωγή. Οι υπόλοιποι παραπέμπονται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη – αυτή που υπόσχεται το νέο σύστημα του ΠΕΔΥ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline