Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Καλπάζει η φυματίωση στη Βρετανία
Καλπάζει η φυματίωση στη Βρετανία

Καλπάζει η φυματίωση στη Βρετανία

  • January 20, 2015
  • 0 Likes
  • 45 Views
  • 0 Comments

altΟι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας πρόκειται να θέσουν σε εφαρμογή σχέδιο 11,5 εκ. λιρών για την αντιμετώπιση της φυματίωσης (TB). Η Βρετανία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά φυματίωσης στη δυτική Ευρώπη και το Λονδίνο είναι γνωστό ως η «πρωτεύουσα TΒ» της ηπείρου.

Τα κρούσματα φυματίωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι σχεδόν 5 φορές περισσότερα από ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εάν συνεχιστούν οι ρυθμοί αυτοί, σε δύο χρόνια η Αγγλία θα έχει περισσότερα κρούσματα φυματίωσης από ότι το σύνολο των ΗΠΑ.

«Η φυματίωση θα έπρεπε να αποτελεί ιστορία του παρελθόντος, κι όμως εμφανίζεται στην Αγγλία σε υψηλότερα ποσοστά από ότι στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Ευρώπης», δήλωσε ο Πολ Κόσφορντ, επικεφαλής της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Phe). «Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει».

alt

Συχνά η φυματίωση θεωρείται ως μια ασθένεια του παρελθόντος, ωστόσο συνεχίζει να αποτελεί σοβαρό πρόβλημα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εμφανίζεται κυρίως σε φτωχές περιοχές, ενώ είναι δύσκολο να θεραπευτεί και είναι ιδιαίτερα μεταδοτική. Το 2013 αναφέρθηκαν στην Αγγλία 7.290 κρούσματα της ασθένειας.  

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline