Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Το εμβόλιο της γρίπης πιθανώς “ένοχο” για τον θάνατο κοριτσιού
Το εμβόλιο της γρίπης πιθανώς “ένοχο” για τον θάνατο κοριτσιού

Το εμβόλιο της γρίπης πιθανώς “ένοχο” για τον θάνατο κοριτσιού

  • May 10, 2010
  • 0 Likes
  • 29 Views
  • 0 Comments

Το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να προκάλεσε τον θάνατο δίχρονου κοριτσιού, που βρέθηκε νεκρό στην Αυστραλία μέσα στην κούνια του, μία μόλις μέρα μετά τον εμβολιασμό.

Η δίχρονη Άσλι Επάπαρα εμβολιάστηκε στις 8 Απριλίου με το συγκεκριμένο εμβόλιο και σύμφωνα με τον πατέρα της Ντέιβιντ, η μικρούλα, προ του εμβολιασμού της, ήταν ένα απόλυτα υγιές παιδί. Οι ιατροδικαστικές αρχές της Κουινσλάνδης δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει το πόρισμά τους, όσον αφορά τους λόγους που προκάλεσαν τον θάνατο του παιδιού. Οι υγειονομικές Αρχές της χώρας πάντως, απαγόρεψαν τον εμβολιασμό όλων των παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών.

Πριν από λίγες μέρες πολλά παιδιά που εμβολιάστηκαν με το συγκεκριμένο εμβόλιο στη Δυτική Αυστραλία και την Κουινσλάνδη, εισήχθησαν με υψηλό πυρετό, σπασμούς και εμετό, στα τμήματα αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών των νοσοκομείων. Το γεγονός αυτό οδήγησε τις υγειονομικές αρχές να ξεκινήσουν έρευνες, για να διαπιστωθεί αν το εμβόλιο είναι όντως επικίνδυνο ή αν επρόκειτο για χαλασμένη παρτίδα.

Το εμβόλιο αυτό δεν είναι το ίδιο με το κοινό εμβόλιο της γρίπης, που χορηγούνταν πριν από δύο χρόνια, μιας και εκτός από αντισώματα για τη γρίπη Τύπου Α και Β εμπεριέχει και αντισώματα για τη γρίπη των Χοίρων.

Πάντως, ο αρχίατρος της χώρας, καθηγητής Τζιμ Μπίσοπ, επιμένει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, ενώ παράλληλα αναζητεί τον συνολικό αριθμό των παιδιών που εισήχθησαν με παρενέργειες στα νοσοκομεία της χώρας.

Ο κ. Μπίσοπ παραδέχθηκε όμως, ότι το νέο αυτό εμβόλιο δεν πέρασε από όλα τα απαραίτητα κλινικά τεστ προ της χορήγησής του. Όσον αφορά τον θάνατο της δίχρονης Άσλι, ο κ. Μπίσοπ αρνήθηκε να σχολιάσει το συμβάν, λέγοντας ότι τα αίτια του θανάτου του παιδιού είναι ακόμα ανεξακρίβωτα και θα περιμένει την ιατροδικαστική έκθεση.

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline