Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Σωματική άσκηση και ιχθυέλαιο “ασπίδα” για τον εγκέφαλο
Σωματική άσκηση και ιχθυέλαιο “ασπίδα” για τον εγκέφαλο

Σωματική άσκηση και ιχθυέλαιο “ασπίδα” για τον εγκέφαλο

  • May 7, 2010
  • 0 Likes
  • 33 Views
  • 0 Comments

Το ιχθυέλαιο, η σωματική άσκηση και το να φτιάχνει κάποιος παζλ μπορεί να ενισχύουν τις πνευματικές λειτουργίες, αλλά δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι προλαμβάνουν και την εκδήλωση της νόσου Αλτσχάιμερ, κατέληξε πρόσφατα επιτροπή ειδικών.

Το ίδιο ισχύει και για τα συμπληρώματα διατροφής, τα φάρμακα ή τις κοινωνικές συναναστροφές, σύμφωνα με την ανεξάρτητη επιτροπή που συνεδρίασε στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, έξω από την Ουάσινγκτον.

Η 15μελής ομάδα των εμπειρογνωμόνων εξέτασε τις δεκάδες έρευνες που έχουν υποδείξει τρόπους πρόληψης του Αλτσχάιμερ και κατέληξε ότι καμία από αυτές δεν περιέχει ισχυρές αποδείξεις.

Οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της νόσου και των προαναφερθέντων αλλά όχι εκείνη του αιτίου-αποτελέσματος, δήλωσε η επικεφαλής της επιτροπής Μάρθα Νταβίλους του πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο.

Αυτοί οι συσχετισμοί είναι σαν το παράδειγμα με την κότα και το αβγό. Είναι ικανοί οι άνθρωποι να παραμένουν οξυδερκείς στη διάρκεια των χρόνων επειδή έχουν σωματική δραστηριότητα και κοινωνική ζωή ή είναι απλώς ικανοί να παραμένουν δραστήριοι σωματικά και πνευματικά επειδή είναι οξυδερκείς;“, σχολίασε η ίδια.

Σύμφωνα με την Εταιρία για το Αλτσχάιμερ, έως και 5,3 εκατομμύρια Αμερικανοί πάσχουν από τη νόσο και προβλέπεται ότι 16 εκατομμύρια θα πάσχουν μέχρι το 2050.

Υπάρχουν λιγοστά φάρμακα για τη θεραπεία της εκφυλιστικής νόσου του εγκεφάλου, αλλά η επίδρασή τους είναι προσωρινή.

Γενετικοί παράγοντες φαίνεται ότι επηρεάζουν στην εκδήλωση της νόσου, με τους μαύρους και άλλες μειονότητες να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να την εμφανίσουν.

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline