Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Θεραπεία για τον βήχα με … σοκολάτα!
Θεραπεία για τον βήχα με … σοκολάτα!

Θεραπεία για τον βήχα με … σοκολάτα!

  • December 19, 2012
  • 0 Likes
  • 28 Views
  • 0 Comments

Η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να είναι η πιο αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση του βήχα, σε σχέση με τη κατανάλωση μιας θεραπευτικής παστίλιας, υποστηρίζουν οι βρετανοί επιστήμονες. Σύμφωνα με την έρευνα, μια χημική ουσία που βρίσκεται στη σοκολάτα, μπορεί να βοηθήσει στην καταστολή του εντόνου βήχα, σε σχέση με τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία του βήχα.

Η συγκεκριμένη έρευνα θα μπορούσε να είναι το “κλειδί” για μια σειρά εναλλακτικών θεραπειών με βάση την σοκολάτα, υποστηρίζει η Βρετανική Εταιρεία Θώρακος του Λονδίνου.   

Η σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικές ενώσεις που βρίσκονται επίσης στο τσάι και στο κόκκινο κρασί, το οποίο έχει κερδίσει την φήμη για τον περιορισμό του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων. Η τελευταία μελέτη εξέτασε την αποτελεσματικότητα ενός διαφορετικού συστατικού της σοκολάτας, που ονομάζεται θεοβρωμίνη.

Οι επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Καρδιάς και Πνευμόνων του Imperial College του Λονδίνου, ερεύνησαν εάν η ένωση αυτή θα μπορούσε να αποτρέψει τον βήχα σε δέκα υγιείς άτομα μη-καπνιστές. Οι εθελοντές έλαβαν την θεοβρωμίνη ακολουθούμενη από την καψαϊκίνη, η οποία είναι γνωστό ότι διεγείρει το αντανακλαστικό βήχα. Η θεοβρωμίνη ήταν επίσης πιο αποτελεσματική για τη θεραπεία του βήχα από την κωδείνη, η οποία χρησιμοποιείται πολύ συχνά στα φάρμακα για τον βήχα.

Ο Δρ Ομάρ Σαρίφ Ουσμάνι, πνευμονολόγος στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς και Πνευμόνων και μέλος της Εταιρείας Θώρακος του Λονδίνου, δήλωσε: “Οι πωλήσεις για τα φάρμακα του βήχα φθάνουν σήμερα περίπου στα 100 εκατ. λίρες το χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ πρόωρο να πούμε ότι η θεοβρωμίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του βήχα. Απαιτείται περισσότερη έρευνα σε θεραπείες για τον βήχα και περισσότερες μελέτες που θα εξετάσουν την αποτελεσματικότητα της θεοβρωμίνης“, πρόσθεσε.

Η σοκολάτα χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως φάρμακο από τους κατοίκους της Νότιας Αμερικής πριν από 5.000 χρόνια, αλλά οι πρόσφατες ανακαλύψεις δείχνουν ότι η κατανάλωση ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς, ιδιαίτερα στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Πηγή: Υγείαonline.gr με στοιχεία από την Daily Mail

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline