Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Πειθαρχικές ευθύνες για την αρπαγή βρέφους από το “Έλενα Βενιζέλου”
Πειθαρχικές ευθύνες για την αρπαγή βρέφους από το “Έλενα Βενιζέλου”

Πειθαρχικές ευθύνες για την αρπαγή βρέφους από το “Έλενα Βενιζέλου”

  • February 23, 2010
  • 0 Likes
  • 11 Views
  • 0 Comments

Η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου παρέλαβε το πόρισμα της κατεπείγουσας ΕΔΕ για τις συνθήκες εξαφάνισης του νεογέννητου από το Γενικό Νοσοκομείο Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου».

Από το πόρισμα προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ευθυνών για τη λειτουργία και φύλαξη του Νοσοκομείου, που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έδωσε διπλή εντολή:

•  Προς τον Διοικητή της 1ης ΥΠΕ Αναστάσιο Χατζή για προσδιορισμό και συνέχιση των πειθαρχικών ευθυνών, μέσω του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου.

•  Προς τον Γενικό Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) Μιχάλη Σαμπατακάκη για συνολικό έλεγχο της λειτουργίας και φύλαξης του «Έλενα Βενιζέλου». 

Μετά το πρωτοφανές περιστατικό της αρπαγής βρέφους από το μαιευτήριο Έλενα Βενιζέλου, οι συμβάσεις των εταιρειών σεκιούριτι θα μπουν στο μικροσκόπιο και θα επανεξεταστούν από την αρχή αφού οι υπηρεσίες που παρέχουν οι ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης στα κρατικά νοσοκομεία κοστίζουν τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Η 38χρονη γυναίκα που άρπαξε το βρέφος από το νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών και της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα.

Πηγή:   Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline