Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Συμπόσιο με θέμα “Ψυχική Υγεία και Μεσόγειος” στην Αλεξάνδρεια
Συμπόσιο με θέμα “Ψυχική Υγεία και Μεσόγειος” στην Αλεξάνδρεια

Συμπόσιο με θέμα “Ψυχική Υγεία και Μεσόγειος” στην Αλεξάνδρεια

  • April 23, 2010
  • 0 Likes
  • 16 Views
  • 0 Comments

Συμπόσιο με θέμα “Ψυχική Υγεία και Μεσόγειος” πραγματοποιείται από τις 22 έως τις 25 Απριλίου στην Αλεξάνδρεια υπό την αιγίδα της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και των μη κερδοσκοπικών φορέων, Κέντρο Νησιωτικού και Μεσογειακού Πολιτισμού “Μεσόνησος” και Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων “ΚΕΑΝ”.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν, με εισηγήσεις που θα εκφωνήσουν κυρίως καθηγητές Ψυχιατρικής Σχολής των Πανεπιστημίων Αθηνών και Ιωαννίνων, καθώς και καθηγητές της Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, περιλαμβάνονται: “Η ανάπτυξη των υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Ελλάδα: Πρόσφατα δεδομένα και προοπτικές για το μέλλον“, “Ψυχή και Σώμα: Ολιστική Προσέγγιση“, “Η έννοια του κοινωνικού στίγματος. Ιστορικές και Πολιτιστικές Διαστάσεις“, “Ψυχική Υγεία και Τέχνη“, “Εγκέφαλος: Εγώ και εμείς“, “Η επιδημιολογία των Ψυχικών Διαταραχών στη Λεκάνη της Μεσογείου“, “Τα ανθρώπινα δικαιώματα των ανθρώπων με ψυχικά προβλήματα στη Νότια Μεσόγειο” και “Η Χαρτογράφηση επί Πτολεμαίων“.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος του Συμποσίου είναι η προβολή του ελληνικού πολιτισμού με τον παράλληλο προβληματισμό για την “Ψυχική Υγεία” στις χώρες της Μεσογείου.

Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί σε συνεδριακή αίθουσα της “Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας“.

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline