Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Πως θα χάσεις βάρος χωρίς να κόψεις τους υδατάνθρακες
Πως θα χάσεις βάρος χωρίς να κόψεις τους υδατάνθρακες

Πως θα χάσεις βάρος χωρίς να κόψεις τους υδατάνθρακες

  • September 12, 2017
  • 0 Likes
  • 20 Views
  • 0 Comments

Είναι μια από τις πρώτες συμβουλές. Αν θες να αδυνατίσεις, τότε θα πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο οι υδατάνθρακες.
        
Υπάρχει όμως ένα κάπως άγνωστο έδαφος πίσω από αυτή τη φράση. Υπάρχει μια λέξη που τα αλλάζει όλα. Πρόκειται για τη λέξη «κακοί». Οι κακοί υδατάνθρακες είναι το πρόβλημα. Αυτοί πρέπει όντως να εξαλειφθούν. Δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες κακοί.
        
Πάμε στο παράδειγμα της πατάτας. Αν τη φας τηγανητή με αλάτι, πιπέρι και κάποια σος, τότε ναι, υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως προτιμήσεις ψητές ή βραστές με λάδι και θυμάρι, τότε παίρνεις αυτό που πρέπει. Το άμυλο είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να καις ευκολότερα θερμίδες, να τρως λιγότερο χωρίς να μειώνεται η ενέργεια, να είσαι λιγότερο αγχώδης και να συντηρείται η χοληστερόλη σε χαμηλά επίπεδα.
        
Η σημασία του υδατάνθρακα για την διατροφή δεν βρίσκεται μόνο στα οφέλη της παρουσίας του, αλλά και στα μειονεκτήματα της απουσίας του. Η απουσία του σημαίνει με μια λέξη: λύπη. Μια λύπη που περιλαμβάνει πολλά. Γκρίνια, εύκολη στενοχώρια, μεταπτώσεις διάθεσης.
        
Αυτό συμβαίνει γιατί οι υδατάνθρακες προσφέρουν στον οργανισμό την τριπτοφάνη. Μια ουσία που μετατρέπεται σε σεροτονίνη και ύστερα σε μελατονίνη. Η πρώτη, η σεροτονίνη, είναι η ουσία του συναισθήματος της χαράς. Η δεύτερη ένας βοηθός για καλό ύπνο.
        
Αν απουσιάζουν οι υδατάνθρακες, απουσιάζουν αυτά τα δύο. Κι όταν δεν έχεις αυτά τα δύο, δεν έχεις καλή διάθεση και σωστό ύπνο. Δύο στοιχεία που οδηγούν, όχι σε απώλεια, αλλά σε προσθήκη βάρους και ανισορροπία στον μεταβολισμό.
        
Πηγή: Independent.co.uk
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: