Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Πως επηρεάζει η μολυσμένη ατμόσφαιρα τη ζωή του εμβρύου;
Πως επηρεάζει η μολυσμένη ατμόσφαιρα τη ζωή του εμβρύου;

Πως επηρεάζει η μολυσμένη ατμόσφαιρα τη ζωή του εμβρύου;

  • October 18, 2017
  • 0 Likes
  • 19 Views
  • 0 Comments

Το να είσαι έγκυος δεν είναι μόνο μια μεγάλη ευτυχία και προσμονή για τη συνέχεια της ζωής σου. Είναι και μια τεράστια ευθύνη, ένα μεγάλο άγχος.
    
Πρέπει να προσέχεις το οτιδήποτε, πρέπει να θωρακιστείς από χίλιες δυο μεριές για να εξασφαλίσεις ότι όλα θα πάνε καλά, ότι το παιδί θα γεννηθεί υγιές, ότι εσύ θα είσαι υγιής, αλλά και πράγματα που αφορούν την μετέπειτα ζωή του παιδιού. Ακόμα και αυτή τη ζωή στην οποία ίσως να μην είσαι παρούσα.
    
Μιλάμε για την διάρκεια της ζωής του. Κι αυτό γιατί μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο JAMA Pediatrics ισχυρίζεται ότι οι γυναίκες που είναι σε διαδικασία εγκυμοσύνης και εκτίθενται σε μολυσμένη αέρα, μολυσμένη ατμόσφαιρα, αφαιρούν άθελα τους χρόνια ζωής από τα παιδιά τους.
    
Έχοντας 641 μητέρες να συμμετέχουν στην έρευνα από το 2010 ως το 2014, οι Βέλγοι ερευνητές του ινστιτούτου ερευνών για την διάρκεια ζωής, εξέτασαν τα τελομερή των παιδιών, παίρνοντας δείγμα από τον ομφάλιο λώρο και κομμάτι του ιστού του πλακούντα.
    
Για όσους δεν γνωρίζουν, το τελομερές είναι μια περιοχή του DNA, χωρίς μεγάλη πληροφοριακή αξία, που βρίσκεται στο τέλος του χρωμοσώματος και προστατεύει τη χρήσιμη γενετική πληροφορία από τη φθορά. Εκεί βρίσκεται πληροφοριακό υλικό για την διαδικασία γήρανσης.
    
Το τελομερές λοιπόν, που αναπτύσσεται σημαντικά στο μέσον της εγκυμοσύνης, έδειξε ότι πολλά κύτταρα είχαν νεκρώσει λόγω του μολυσμένου αέρα που εισέπνεε η έγκυος, με αποτέλεσμα τα έμβρυα να έχουν λιγότερα όπλα απέναντι στη γήρανση όταν έρθει η στιγμή. Επιπρόσθετα, η έρευνα έδειξε ότι και τα καρδιαγγειακά προβλήματα είναι μέρος αυτής της έκθεσης.
    
Πηγή: Edition.CNN.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: