Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ψωρίαση – Prodigy-5 και Powerstrips
Ψωρίαση – Prodigy-5 και Powerstrips

Ψωρίαση – Prodigy-5 και Powerstrips

  • February 20, 2018
  • 0 Likes
  • 36 Views
  • 0 Comments

Η Ψωρίαση είναι μία χρόνια αυτοάνοση νόσος, που χαρακτηρίζεται από περιοχές του δέρματος με παχιά λέπια που μπορεί να είναι κνησμώδεις ή επώδυνες. Υπολογίζεται ότι προσβάλλει 125 εκατ. άτομα παγκοσμίως.
    
Η σοβαρότητα εμφάνισης της νόσου ποικίλει από άτομο σε άτομο και περίπου 25% των ασθενών πάσχει από μέτρια έως σοβαρή νόσο.
    
Η Ψωρίαση μπορεί να αναπτυχθεί οπουδήποτε στο δέρμα ενώ τα πιο συνήθη σημεία είναι οι αγκώνες, τα γόνατα και το τριχωτό της κεφαλής. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί στον κορμό, στα άκρα αλλά και στα νύχια των χεριών και των ποδιών.
    
Μία άλλη μορφή της ψωρίασης είναι η ψωριασική αρθρίτιδα όπου προσβάλλονται και οι αρθρώσεις του σώματος στους 3 από τους 10 ασθενείς με ψωρίαση. Ενώ η ψωρίαση μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα όλων των ηλικιών, συνήθως πρωτοεμφανίζεται στις ηλικίες 15 έως 25 ετών. Στο 75% των ασθενών εμφανίζεται πριν από την ηλικία των 40 ετών.
    
Κοινωνικές επιπτώσεις της ψωρίασης
    
Η ψυχολογική επιβάρυνση της ψωρίασης είναι πολύ μεγάλη. H ψωρίαση επηρεάζει την εμφάνιση των ανθρώπων και επίσης την εικόνα που έχουν για αυτούς άτομα του περιβάλλοντός τους. Είναι πολύ πιθανό κάποιοι να αποφεύγουν να τους αγγίξουν, να τους αγκαλιάσουν, να τους φιλήσουν, να μοιραστούν μαζί τους π.χ. ένα ρούχο ή μία πετσέτα, ακόμη και να τους πλησιάσουν σε πολύ μικρή απόσταση, επειδή ίσως δεν ξέρουν ότι η ψωρίαση δεν είναι μεταδοτική. Η άγνοια αυτή μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο σε μία σειρά δραστηριοτήτων που αποτελούν διέξοδο άθλησης, διασκέδασης, αλλά και κοινωνικής συναναστροφής (π.χ. είσοδος σε γυμναστήριο, σε κολυμβητήριο, σε πλαζ κ.λπ.).
 
Δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με ψωρίαση
    
Η ψωρίαση είναι μια χρόνια ασθένεια με εξάρσεις και υφέσεις. Η θεραπεία της ψωρίασης γίνεται με φάρμακα που εφαρμόζονται τοπικά, με χάπια, με φωτοθεραπεία (χρήση UV ακτινοβολίας, με ή χωρίς φαρμακευτική αγωγή), καθώς και με ενέσιμα φάρμακα. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μακροχρόνια, απαιτεί πειθαρχία και πολλές φορές ορισμένα φάρμακα δημιουργούν σοβαρές παρενέργειες. Αλλά όλες αυτές προσπάθειες αφενός αντιμετωπίζουν μόνο τα συμπτώματά και όχι τα αίτια και αφετέρου δεν έχουν μόνιμα αποτελέσματα.
    
Αντιμετωπίζοντας τα Αίτια
 
Τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι ασθένειες που προκύπτουν γιατί το σώμα μας επιτίθεται και καταστρέφει τα δικά του κύτταρα και όργανα. Ένας στους δέκα πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση πάσχει από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα.
    
Είναι σήμερα η κύρια αιτία χρόνιων ασθενειών και επηρεάζει την υγεία περισσότερων ανθρώπων απ’ ότι τα καρδιακά νοσήματα ή ο καρκίνος. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Αυτοάνοσων Νοσημάτων πενήντα εκατομμύρια Αμερικανοί, ένας στους πέντε, πάσχουν από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα.
    
Γιατί συμβαίνει αυτό
    
Σύμφωνα με νέες μελέτες όσο υψηλότερο το βιωτικό επίπεδο τόσο μεγαλύτερη είναι η επίπτωση των αυτοάνοσων, και αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουμε για έναν τρόπο ζωής που συνεχώς απομακρύνεται από το φυσιολογικό.
    
Για να κατανοήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει θα πρέπει να εξετάσουμε το θέμα εκεί που προκύπτει. Σε επίπεδο κυττάρων.
Τα κύτταρα μας είναι οι βιολογικές μονάδες από τις οποίες αποτελείται ο οργανισμός μας. Αποικίες κυττάρων με κοινά χαρακτηριστικά συναθροίζονται και σχηματίζουν όργανα και τελικά ένα ανθρώπινο σώμα.
    
Η κατάσταση λειτουργίας των κυττάρων μας αντικατοπτρίζει την γενική κατάσταση της υγείας μας. Ένα κύτταρο αποτελείται από δομικά στοιχεία ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί και κάποια άλλα για να λειτουργήσει. Πρόκειται για συστατικά που προσλαμβάνουμε μέσα από τη διατροφή και είναι απαραίτητα για να υπάρχουν και να λειτουργούν σωστά τα κύτταρα μας. Τέτοια είναι τα μεταλλικά στοιχεία, τα αμινοξέα, οι πρωτεΐνες, οι βιταμίνες, τα ένζυμα, τα λίπη και οι υδατάνθρακες.
    
Μπορούν όμως οι σημερινές τροφές να μας παρέχουν τις ενώσεις που χρειάζεται ένα υγιές σώμα, σε ποσότητα και ποιότητα, ώστε να φτιάξει τους ιστούς του και να επιτελέσει τις απαραίτητες κυτταρικές λειτουργίες που χαρακτηρίζουν τη ζωή;
    
Οι τροφές μας έχουν αλλάξει
    
Μέσα σε πενήντα μόλις χρόνια η αλλαγή που έχει υποστεί η διατροφή μας είναι εντυπωσιακή.
Ας πάρουμε για παράδειγμα μια τροφή όπως τα μαρούλια. Παλαιότερα είχαμε ένα χωράφι και καλλιεργούσαμε σε αυτό εκατό μαρούλια. Σήμερα στο ίδιο χωράφι καλλιεργούνται χίλια μαρούλια. Τα θρεπτικά συστατικά που έχει το χωράφι πρέπει να μοιραστούν τώρα σε χίλια μαρούλια αντί για εκατό όπως κάποτε.
    
Για να υπάρξει παραγωγή είναι αναπόφευκτη η χρήση λιπασμάτων που θα αποκαταστήσουν τα απαραίτητα στοιχεία στο έδαφος. Σε καμία όμως περίπτωση τα λιπάσματα δεν μπορούν να αποδώσουν τα 92 στοιχεία που υπάρχουν στη φύση. Οι συμβατικές καλλιέργειες εμπλουτίζουν το χώμα με τα τρία βασικά για την ανάπτυξη των φυτών συστατικά (άζωτο, κάλιο και φώσφορο) ενώ οι καλύτερες βιολογικές καλλιέργειες φτάνουν μόλις στα δεκαέξι.
    
Για να προσλάβουμε τα θρεπτικά συστατικά που μας έδινε ένα μαρούλι πενήντα μόλις χρόνια πριν, σήμερα πρέπει να καταναλώσουμε δέκα.
Αυτό όμως δεν είναι εύκολα εφικτό. Το ίδιο συμβαίνει και για τις υπόλοιπες τροφές που καταναλώνουμε είτε είναι φυτικές είτε ζωικές.
Τα κύτταρα μας λοιπόν, δεν προσλαμβάνουν και δεν έχουν τα στοιχεία που χρειάζονται για να λειτουργήσουν. Σιγά σιγά δημιουργούνται ελλείψεις σε κυτταρικό και μοριακό επίπεδο.
    
Συστατικά που θα έπρεπε να βρίσκονται μέσα στο κύτταρο πλέον απουσιάζουν.
    
Καθώς μειώνεται η απόδοση μειώνεται και η υγεία μας. Δεν νοιώθουμε το ίδιο καλά όπως κάποτε. Κάθε μέρα που περνάει απομακρυνόμαστε από την βέλτιστη κατάσταση λειτουργίας. Πιστεύουμε πολλές φορές ότι αυτό οφείλεται στα χρόνια που περνάνε. Δυστυχώς όμως είναι πια εύκολο να παρατηρήσει κανείς ότι παρόμοια προβλήματα, επηρεάζουν ολοένα και νεότερα άτομα.
Το πρόβλημα όμως δεν σταματάει εδώ. Πέρα από τις ελλείψεις που παρουσιάζουν τα κύτταρα μας, επιβαρύνονται με τοξικές ουσίες που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί. Βαρέα μέταλλα, βιομηχανικά χημικά, φάρμακα και άλλες ενώσεις ξένες προς τη ζωή εισέρχονται σε κάθε κύτταρο μας.
    
Την αδυναμία της επιστήμης να δώσει λύσεις
    
Την νέα επιστημονική γνώση που λέει ότι τα αυτοάνοσα όπως η ψωρίαση οφείλονται σε ελλείψεις διατροφής και ότι η συμπλήρωση και αναπλήρωση οδηγεί σε πρόληψη αλλά και σε θεραπεία.
    
Το σώμα μας χρειάζεται βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για την σωστή λειτουργία του. Η έλλειψή τους προκαλεί απώλεια της ισορροπίας και μια σειρά από ελαφρές έως πολύ σοβαρές παρενέργειες.
    
Κατά συνέπεια η λύση των συμπληρωμάτων διατροφής είναι αναπόφευκτη αλλά δυστυχώς πολύ ακριβή αν κάποιος θέλει να πάρει όλες τις ουσίες που χρειάζεται καθημερινά σε ποσότητες επαρκείς. Και αυτό λόγω της χαμηλής απορρόφησης.
     
Τη λύση δίνει μια νέα τεχνολογική εξέλιξη που προσφέρει μέγιστη απορρόφηση των ουσιών. Όλες οι ουσίες που προσφέρουν άμυνα αλλά και θεραπεία για την ψωρίαση και χρειαζόμαστε καθημερινά είναι σε ένα συμπλήρωμα διατροφής που ονομάζεται Prodigy-5.
    
Με το Prodigy-5, το σώμα ανθίζει, μέρα τη μέρα, εβδομάδα την εβδομάδα, τα κύτταρα αναπαράγονται σε ένα περιβάλλον αφθονίας συστατικών και ανανεώνονται, και έτσι βλέπει κανείς σταδιακά τα συμπτώματα της ψωρίασης να υποχωρούν άμεσα. Υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων που μετά την τρίτη εβδομάδα λήψης, η ψωρίαση υποχώρησε σε μεγάλο βαθμό και μετά από λίγες εβδομάδες εξαφανίστηκε.
 
Το Prodigy-5 συμπληρώνει τις ελλείψεις των τροφών μας και έχει έτσι θεαματική επίδραση σε όλους τους τομείς της υγείας μας. Δίνει ότι έχασαν οι τροφές μας τα τελευταία 50 χρόνια.
 
Εκτός από το Prodigy-5 που λειτουργεί από μέσα ανανεώνοντας τα κύτταρά μας, μπορούμε να βρούμε άμεση εξωτερική ανακούφιση με τη δύναμη ενός μετάλλου, του Γερμάνιου και δύο βοτάνων, του κόκκινου κορεάτικου GingSeng και του θαλάσσιου φυτοπλαγκτού.
    
Το PowerStrip, ένα θαυματουργό επίθεμα, που δημιουργήθηκε από τον καθηγητή Minsu Kim από το πανεπιστήμιο τεχνολογίας του μέλλοντος της Σεούλ στην Κορέα με αυτά τα συστατικά, δίνει λύση άμεσα στις περιπτώσεις έξαρσης της ψωρίασης, αφήνοντας το Prodigy-5 να λειτουργήσει από μέσα.
 
Τρόπος χρήσης
    
Στην αντιμετώπιση της ψωρίασης έχουμε δύο βήματα:
    
•    γενική αποτοξίνωση του οργανισμού και
•    τοπική χρήση
 
Γενική αποτοξίνωση του οργανισμού: Τοποθετώντας 1/4 PowerStrip στα σημεία του ήπατος, 1/4 στα σημεία του παγκρέατος και 1/4 στον κόκκυγα πετυχαίνουμε την δραστική αποτοξίνωση του οργανισμού.
    
Τοπική χρήση: τοποθετούμε λεπτές λωρίδες επάνω στις βλάβες ή γύρω από την πάσχουσα περιοχή. Αυτό μας προσφέρει την τοπική βελτίωση της αιμάτωσης, τη σωστή θρέψη του δέρματος και του υποδόριου, και έχει αντιφλεγμονώδη αντιμικροβιακή και αντιμυκητιασική δράση, με αποτέλεσμα να έχουμε γρήγορη βελτίωση.
    
Εάν οι βλάβες έχουν μεγάλη έκταση, τότε είναι φρόνιμο να ξεκινήσουμε με το γενικό καθαρισμό του οργανισμού. Σε χρόνιες περιπτώσεις,συνιστάται η θεραπεία να συνεχισθεί τουλάχιστον δύο μήνες, ακόμη και αν τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει.
    
Ψωρίαση και θρεπτικές ουσίες
    
Βιταμίνες για ψωρίαση
    
Στην πρόληψη και την πολύπλοκη θεραπεία της ψωρίασης, οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία έχουν σημαντικό ρόλο. Επιδρούν ενεργά στον κυτταρικό μεταβολισμό, ενεργώντας γενικά τονωτικά.
    
Οι σημαντικότερες βιταμίνες στην ψωρίαση
    
Σημαντική ανακούφιση στον ασθενή με τα συμπτώματα της ψωρίασης θα φέρει πρώτον ομάδα λιποδιαλυτών βιταμίνών Α, D και Ε.
    
•    Η βιταμίνη Α (ρετινόλη) απορροφάται ταχέως στο σώμα. Οι διεξαγόμενες μελέτες δείχνουν την αποτελεσματικότητα της χρήσης ρετινόλης όχι μόνο στη συνηθισμένη ψωρίαση, αλλά και στη θεραπεία των φλυκταινών και περιορισμένων μορφών της νόσου. Η βιταμίνη Α διεγείρει τις διεργασίες πολλαπλασιασμού και είναι υπεύθυνη για τη διαφοροποίηση των επιθηλιακών κυττάρων. Η ρετινόλη μειώνει την κερατινοποίηση των κυττάρων του δέρματος, μειώνει την παραγωγή λίπους από τους σμηγματογόνους αδένες. Η βιταμίνη Α παίζει επίσης ρόλο στην διατήρηση του φυσιολογικού επιπέδου κερατίνης στα επιθηλιακά κύτταρα, το οποίο είναι σημαντικό για την παθογένεση της ψωρίασης.
    
•    Η βιταμίνη Ε είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, επιβραδύνει διεργασίες οξείδωσης σε επιθηλιακά κύτταρα, τροφοδοτεί τα κύτταρα με οξυγόνο, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, τις τοξίνες από τα κύτταρα του δέρματος. Η βιταμίνη εμπλέκεται στη σύνθεση του DNA. Αυξάνει τη συνολική ανοσία του σώματος.
    
•    Η βιταμίνη D εμπλέκεται στην κατασκευή της κυτταρικής μεμβράνης και στη σύνθεση του DNA. Η βιταμίνη προστατεύει τα οστά από την αποσκλήρυνση, η οποία συχνά καταγράφεται με ψωριασική αρθρίτιδα. Έχει αντιαλλεργικό αποτέλεσμα. Συμμετέχει στην αφομοίωση του ασβεστίου, το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία στην ασθένεια.
 
Για την πρόληψη και τη θεραπεία των διαφόρων μορφών ψωρίασης χρησιμοποιούνται ευρέως υδατοδιαλυτές βιταμίνες της ομάδας Β Ο μηχανισμός δράσης συνίσταται στη ρύθμιση των αντιδράσεων οξειδοαναγωγής που συμμετέχουν στο μεταβολισμό των λιπών, πρωτεϊνών και υδατανθράκων. Σε αυτή τη νόσο, οι βιταμίνες Β1, Β2, Β6 και Β15 είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Το τελευταίο χρησιμοποιείται με επιτυχία στη θεραπεία της ερυθροδερμίας και της ψωριασικής αρθρίτιδας.
    
•    Βιταμίνη C: Θεραπεία της ψωρίασης βασίζεται στην παροχή της εντατικής αναγέννησης των ιστών, και τα καταφέρνει με αυτη τη βιταμίνη. Το ασκορβικό οξύ συμμετέχει στη σύνθεση του κολλαγόνου, κατασκευή των κυτταρικών μεμβρανών, τη σύνθεση των στεροειδών ορμονών. Αυξάνει τις προστατευτικές λειτουργίες του σώματος. Πάρτε βιταμίνη C συνιστάται σε συνδυασμό με βιταμίνη P.
    
•    Μέταλλα και ιχνοστοιχεία: Από μέταλλα, το ασβέστιο έχει το μεγαλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα στη θεραπεία της ψωρίασης και την πρόληψη της υποτροπής της. Στην παθογένεση αυτής της νόσου, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η οξέωση του οργανισμού. Το ασβέστιο προωθεί την αλκαλοποίηση του σώματος και έτσι βοηθά στη μείωση των δυσάρεστων συμπτωμάτων.
    
•    Η βιταμίνη D εμπλέκεται στην κατασκευή της κυτταρικής μεμβράνης και στη σύνθεση του DNA. Η βιταμίνη προστατεύει τα οστά από την αποσκλήρυνση, η οποία συχνά καταγράφεται με ψωριασική αρθρίτιδα. Έχει αντιαλλεργικό αποτέλεσμα. Συμμετέχει στην αφομοίωση του ασβεστίου, το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία στην ασθένεια.
    
Η επιστημονική έρευνα τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ότι η έλλειψη πυριτίου διαδραματίζει έναν από τους καθοριστικούς ρόλους στην ανάπτυξη της ψωρίασης. Αποδεικνύεται ότι η κύρια αιτία υποτροπών είναι η χαμηλή συγκέντρωση πυριτίου στο σώμα. Το πυρίτιο είναι υπεύθυνο για την ενίσχυση του συνδετικού ιστού, των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων. Το πυρίτιο διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, αποβάλλοντας τις τοξίνες από τα κύτταρα.
    
•    Τα ίχνοστοιχεια είναι επίσης σημαντικά στη γενική επανορθωτική θεραπεία και στην πρόληψη της ψωρίασης. Επηρεάζουν τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων, αποτελούν μέρος των ενζύμων. Τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι η έλλειψη χαλκού, ψευδαργύρου, μαγγανίου και σεληνίου συμβάλουν στην ανάπτυξη της ψωρίασης.
    
•    Ο χαλκός είναι μέρος των ενζύμων που εμπλέκονται στην αναπνοή και οξυγόνωση. Είναι απαραίτητος στην διατήρηση ελαστικότητας των τοιχωμάτων των τριχοειδών και στην δομή του χόνδρου. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελαστίνης και του κολλαγόνου. Ο χαλκός έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μειώνει τις εκδηλώσεις αυτοάνοσων ασθενειών. Τα επιστημονικά στοιχεία υποστηρίζουν τη σχέση μεταξύ ανεπάρκειας χαλκού και ανάπτυξης της ψωρίασης.
    
•    Ο ψευδάργυρος ασκεί αντιβακτηριακή επίδραση στο δέρμα, μειώνει την παραγωγή σμήγματος, μειώνει τον ερεθισμό, αυξάνει την ελαστικότητα του επιθηλίου, βελτιώνει την αναγέννηση των ιστών.
    
•    Το μαγγάνιο βοηθά στην απορρόφηση του χαλκού και του σιδήρου, ενεργοποιεί τα ένζυμα, προάγει την ταχεία επούλωση των πληγών και δερματικών βλαβών επιταχύνει την αναγέννηση των επιθηλιακών κυττάρων, η οποία είναι σημαντική στην παθογένεση της ψωρίασης.
    
•    Σελήνιο: Η θεραπευτική επίδραση του σεληνίου συνδέεται με την αντιφλεγμονώδη, ανοσοδιεγερτική και αντιισταμινική δράση του ιχνοστοιχείου. Το σελήνιο έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, μειώνει τα εξανθήματα.
    
•    Η Κουρκουμίνη: Μελέτες έχουν δείξει ότι η κουρκουμίνη έχει αντιπολλαπλασιαστική και αντι-φλεγμονώδη δράση. Λήψη κουρκουμίνης από το στόμα αποδείχθηκε ότι είναι ασφαλής και αποτελεσματική ως συμπληρωματική θεραπεία σε ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με τοπικά κορτικοστεροειδή για ήπια έως μέτρια ψωρίαση.
    
Βελτίωση έως 48% στους ασθενής με ψωρίαση, που λαμβάνουν καθημερινά κουρκουμίνη 3g. Στην ομάδα των ασθενών που έλαβαν θεραπεία με τοπικά στεροειδή και εικονικό φάρμακο παρόμοια βελτίωση που επιτυγχάνεται είναι μόνον 12%.
    
•    Το φολικό οξύ υποστηρίζει την κανονική λειτουργία του ανοσοποιητικού
 
Οι Βιταμίνες ομαλοποιούν τον μεταβολισμό των επιθηλιακών κυττάρων, καταπραΰνουν το νευρικό σύστημα, διεγείρουν την οξυγόνωση του δέρματος, βελτιώνουν την εμφάνισή του.
    
Ο Lymus Pauling δήλωσε: “Η υγεία είναι μια κατάσταση όπου τα σωστά μόρια στην σωστή ποσότητα είναι στη σωστή στιγμή στο σωστό μέρος”. Το σώμα μας μπορεί να παράγει μόνο 4 βιταμίνες, όλες τις άλλες παίρνει με τα τρόφιμα. Το σώμα μας είναι ένα σύνθετο χημικό εργαστήριο. Δεν υπάρχει χημική αντίδραση σε αυτό χωρίς τη συμμετοχή των ενζύμων, και λειτουργούν μόνο με την παρουσία βιταμινών. Κάθε μέρα χρειαζόμαστε περίπου 600 χρήσιμες ουσίες για μια πλήρη ζωή. Για να λάβετε αυτό το ποσό, πρέπει να καταναλώσετε 32 διαφορετικά είδη διατροφής.
    
Το φαγητό μας έχει γίνει τεχνητό
    
Η τροφή μας έχει γίνει τεχνητή, υστερεί από πραγματικά φυσικά θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα.
    
Οι επιστήμονες έχουν υπολογίσει – για να πάρουμε μια ημερήσια δόση όλων των θρεπτικών ουσιών που είναι απαραίτητες για το σώμα, χρειαζόμαστε
50 κιλά τροφής την ημέρα. Σκεφτείτε μόνοι σας:
    
Οι επιστήμονες έχουν υπολογίσει – για να πάρουμε μια ημερήσια δόση όλων των θρεπτικών ουσιών που είναι απαραίτητες για το σώμα, χρειαζόμαστε
50 κιλά τροφής την ημέρα. Σκεφτείτε μόνοι σας:
    
Για να πάρετε μια ημερήσια δόση βιταμίνης C, πρέπει να φάτε 15 πορτοκάλια ή 42 ντομάτες την ημέρα
    
– βιταμίνη Ε – 10 φλιτζάνια ελαιόλαδου,
– β-καροτένιο – 5 καρότα,
– σελήνιο – 160 μπανάνες ή 16 τηγανητά αυγά.
    
Μπορείτε να φάτε 160 μπανάνες την ημέρα;
    
Για πληροφορίες: 2114107961 – 6944270522
    
Πηγές: Oxfordjournals.org, Nature.com, Aarda.org, Timesonline.co.uk, Functionalmedsystem.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            

  • Μοιραστείτε: