Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Προκαλεί η μέση ηλικία αϋπνία στις γυναίκες;
Προκαλεί η μέση ηλικία αϋπνία στις γυναίκες;

Προκαλεί η μέση ηλικία αϋπνία στις γυναίκες;

  • September 11, 2017
  • 0 Likes
  • 14 Views
  • 0 Comments

Οι αλλαγές που περνάει ένας ανθρώπινος οργανισμός όταν φτάνει στην ηλικία των 45-50 είναι μεγάλες. Εξωτερικά, εσωτερικά, σε κάθε επίπεδο.
        
Η κρίση μέσης ηλικίας δεν είναι ένας αστικός μύθος. Υπάρχει. Σε διαφορετική έκφανση για τον καθένα. Στην περίπτωση των γυναικών, όπου εμφανίζεται νωρίτερα αυτή η κρίση, μια από τις συνέπειες είναι η αδυναμία να απολαύσουν τον ύπνο.
        
Σε έρευνα που διεξήγαγε το Εθνικό Κέντρο Υγείας των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Anjel Vahratian, φάνηκε ότι το 25% των γυναικών που βρίσκονται κοντά ή μέσα στο ηλικιακό φάσμα της μέσης ηλικίας, δεν κοιμούνται καλά τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα.
        
Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να γίνει 5 ή και 6 φορές. Στις περίπου 2.800 γυναίκες ηλικίας 40-59, που συμμετείχαν στην έρευνα, το άνωθεν ποσοστό απάντησε ότι τις περισσότερες μέρες ξυπνάει και δε νιώθει χορτάτο από ύπνο. Αυτή η αίσθηση ελλειμματικής ξεκούρασης ερχόταν ως αποτέλεσμα αδυναμίας να κοιμηθούν εύκολα και κατέληγε σε αδυναμία να κρατηθούν ξύπνιες.
        
Φυσικά, η εμμηνόπαυση δεν είναι αμέτοχη σε αυτό. Αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες. Και ταυτόχρονα, η κακή εμμηνόπαυση είναι απόρροια του κακού ύπνου. Όλη αυτή η κατάσταση δεν μένει μόνο στο πλαίσιο του ύπνου, αφού λίγος ύπνος σημαίνει λιγότερη παραγωγή και κατανάλωση ορμονών και αύξηση πιθανοτήτων για ασθένειες όπως διαβήτης ή παχυσαρκία.
        
Πηγή: Edition.CNN.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            

  • Μοιραστείτε: