Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Τριήμερο δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο των όρχεων
Τριήμερο δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο των όρχεων

Τριήμερο δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο των όρχεων

  • November 17, 2014
  • 0 Likes
  • 59 Views
  • 0 Comments

altΔωρεάν τριήμερο προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο των όρχεων με υπερηχογράφημα και triplex οσχέου, θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο, από την Μονάδα Διαγνωστικής Απεικόνισης και Πρόληψης στην Αγία Παρασκευή.

Η Μονάδα Διαγνωστικής Απεικόνισης και Πρόληψης διοργανώνει ένα τριήμερο δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο των όρχεων στις 5,6 και 7 Δεκεμβρίου 2014. Το τριήμερο αυτό μπορούν να εξετάζονται δωρεάν άνδρες ηλικίας 15 ως 35 ετών στην Αγία Παρασκευή, στην οδό Αγίου Ιωάννου 53, στον πρώτο όροφο. Οι εξετάσεις θα διενεργούνται κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 2106006768 το συγκεκριμένο τριήμερο. Θα διενεργείται υπέρηχος και triplex όσχεου στοχευμένα για την ανεύρεση ασυμπτωματικών μαζών στους όρχεις.

Χρήσιμες πληροφορίες για τον καρκίνο των όρχεων
 
Διάφορες παθολογικές καταστάσεις, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρές,  αφορούν στο όσχεο. Το υπερηχογράφημα και το triplex του  οσχέου αποτελούν  τις εξετάσεις πρώτης γραμμής για το σύνολο των καταστάσεων αυτών. Το υπερηχογράφημα και το triplex είναι εξετάσεις ανώδυνες, γρήγορες και αξιόπιστες και δίνουν άμεσα στον κλινικό ιατρό όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν να θέσει τη σωστή διάγνωση σε προβλήματα που εντοπίζονται στο όσχεο.

Ο καρκίνος των όρχεων είναι ένας σχετικά σπάνιος καρκίνος και η συχνότητα εμφάνισής του στους άνδρες όλων των ηλικιών είναι περίπου 2%. Σε ποσοστό περίπου 95% είναι θεραπεύσιμος αν διαγνωστεί στα αρχικά στάδια και στις περιπτώσεις αυτές, οι ασθενείς συνήθως  μπορούν να διατηρήσουν την σεξουαλική και αναπαραγωγική τους ικανότητα. Δυστυχώς ο καρκίνος των όρχεων συνήθως εμφανίζεται σε  εφήβους και νέους ηλικίας 15-35 ετών και αποτελεί την 3η κατά σειρά αιτία θανάτου σε αυτές τις ηλικίες.

Σχεδόν όλοι οι καρκίνοι των όρχεων χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: στους σεμινωματώδεις (σεμινώματα) και τους μη σεμινωματώδεις. Άλλες πιο σπάνιες μορφές καρκίνων στους όρχεις περιλαμβάνουν τα σαρκώματα και τα λεμφώματα.

Οι παράγοντες κινδύνου είναι η κρυψορχία, το σύνδρομο Klinefelter, η ηλικία της  μητέρας (άνω των 35 ετών), η βουβωνοκήλη, το χαμηλό βάρος κατά την γέννηση, ο καθιστικός τρόπος ζωής, το οικογενειακό ιστορικό καρκίνου των όρχεων, η έκθεση σε ορισμένες χημικές ουσίες κατά την εργασία, η έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες (καύσωνα ή δριμύ ψύχος), καθώς και η λοίμωξη με τον ιό του AIDS, ενώ εμφανίζεται συχνότερα στη λευκή φυλή.

alt

Στις περισσότερες περιπτώσεις εμφανίζεται ένα ψηλαφητό ογκίδιο στον όρχι ή μια διόγκωση, συνήθως χωρίς πόνο, η οποία μπορεί να συνοδεύεται από  υδροκήλη, αίσθημα βάρους ή έναν περίεργο πόνο στο κάτω μέρος της κοιλιάς ή στη βουβωνική χώρα ή ακόμα και διόγκωση ή ευαισθησία στο στήθος.

Με το υπερηχογράφημα οσχέου ελέγχεται εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα η παρουσία μιας μάζας στον όρχι, το μέγεθος και η σύστασή της, ενώ το  triplex μας δίνει πληροφορίες σχετικά με την αγγείωσή του.

Συμπληρωματικές εξετάσεις σε περίπτωση ανάδειξης μιας μάζας στον όρχι αποτελούν συγκεκριμένοι καρκινικοί δείκτες : η α-εμβρυϊκή σφαιρίνη (AFP), η ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη (HCG β) και η γαλακτική αφυδρογονάση (LDH).

Ο καρκίνος των όρχεων απαιτεί  άμεση χειρουργική αντιμετώπιση (ορχεκτομή) και αναλόγως την περίπτωση, συμπληρωματική ακτινοθεραπεία ή χημειοθεραπεία.

Περισσότερες πληροφορίες:
 
Μονάδα Διαγνωστικής Απεικόνισης και Πρόληψης
Αγίου Ιωάννου 53 και Αρτέμιδος
Αγία Παρασκευή, ΤΚ 15342
1ος όροφος – Εμπορικό Κέντρο «Βεργίνα»
Τηλ. 2106006768 – Fax & Τηλ. 2106006788
e-mail: info@medisound.gr
web-site: www.medisound.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline