Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Συνέντευξη Τύπου για το νέο εκπαιδευτικό DVD Ευαισθητοποίησης για το Νεανικό Διαβήτη
Συνέντευξη Τύπου για το νέο εκπαιδευτικό DVD Ευαισθητοποίησης για το Νεανικό Διαβήτη

Συνέντευξη Τύπου για το νέο εκπαιδευτικό DVD Ευαισθητοποίησης για το Νεανικό Διαβήτη

  • March 12, 2014
  • 0 Likes
  • 15 Views
  • 0 Comments

altΣυνέντευξη Τύπου για το νέο Εκπαιδευτικό DVD Ευαισθητοποίησης για τον ινσουλινο-εξαρτώμενο Διαβήτη Τύπου 1 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Μαρτίου, 10:30 πμ, στο Δημοτικό Σχολείο Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου Σεραφείμ και του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Ο Νεανικός Διαβήτης, ή αλλιώς ινσουλινο-εξαρτώμενος διαβήτης τύπου 1, είναι μια πάθηση με τρομακτικά αυξάνουσα συχνότητα, ιδιαίτερα σε τρυφερές παιδικές ηλικίες. Το οπτικοακουστικό υλικό, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και εγκεκριμένο από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), αποσκοπεί στη γνωριμία και την εξοικείωση  της πάθησης του Διαβήτη από τις νέες γενεές, αλλά και στην ενημέρωση μέσα στην Εκπαίδευση γύρω από το πολύ σημαντικό και κατά πολλούς άγνωστο αυτό ζήτημα.

Για τα παραπάνω θέματα θα μιλήσουν στη Συνέντευξη Τύπου η κλινική ψυχολόγος και εκπαιδεύτρια διαβήτη Δρ. Ελίνα Γκίκα και ο Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Μπαρτσόκας, παρουσιάζοντας στο κοινό το εκπαιδευτικό υλικό, καθώς επίσης και η Διαβητολόγος-Παθολόγος, Πρόεδρος Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας Δρ. Στέλλα Ηρακλειανού και η εκπαιδευτικός Μαρία Χλη.

Με την επιστημονική επιμέλεια της Δρ. Γκίκα, το εκπαιδευτικό DVD παρέχει σημαντική πληροφόρηση μέσα από έναν ευχάριστο και πρακτικό τρόπο, με φόντο τον ίδιο το χώρο του σχολείου και έχει ως απώτερο στόχο την κοινωνική αποδοχή των ατόμων με παθήσεις του Διαβήτη.  Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να παρουσιάσει τους τρόπους αντιμετώπισης και διαχείρισης μαθητών με Διαβήτη και προτείνεται να αξιοποιηθεί από το διδακτικό προσωπικό για την ενημέρωση των μαθητών.

alt

Στην υλοποίηση και την παραγωγή του σημαντικού αυτού εκπαιδευτικού εγχειρήματος συνέβαλαν με χορηγίες οι εταιρείες BAYER ΕΛΛΑΣ, NOVO NORDISK ΕΛΛΑΣ, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – ΛΙΛΛΥ Α.Ε.Β.Ε. και MEDTRONIC DIABETES, οι οποίες παρέχουν τη σπουδαιότερη φαρμακευτική κάλυψη στην αντιμετώπιση και τη θεραπεία του Διαβήτη στην Ελλάδα.

Το εκπαιδευτικό υλικό, κατόπιν της επίσημης παρουσίασής του στο Δημοτικό Σχολείο Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, αναμένεται να διανεμηθεί στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, προσδοκώντας να αποτελέσει την αφετηρία για μια καμπάνια ευαισθητοποίησης γύρω από το ζήτημα του Διαβήτη και τη βάση για την επίλυση μια σειράς προβλημάτων που οφείλονται κατά κύριο λόγο στην άγνοια.

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline