Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ: Παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος Soul Tattoo
ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ: Παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος Soul Tattoo

ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ: Παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος Soul Tattoo

  • June 22, 2015
  • 0 Likes
  • 31 Views
  • 0 Comments

altΤο Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ παρουσιάζει το λεύκωμα της ομάδας φωτογραφίας της Θεραπευτικής Κοινότητας με τίτλο SOUL TATTOO: Βιογραφικές Σωματογραφίες. Η έκδοση αυτή αποτελεί το πρώτο εκδοτικό εγχείρημα της ομάδας.

Η ιδέα για το φωτογραφικό πρότζεκτ γεννήθηκε σε μια στιγμή της καθημερινής εκπαιδευτικής διαδικασίας στο Εναλλακτικό Σχολείο της ΙΘΑΚΗΣ, την ώρα του μαθήματος της ομάδας φωτογραφίας. Ο Άγγελος, ένας από τους μαθητές της ομάδας, πήρε τη μηχανή και άρχισε να φωτογραφίζει τα τατουάζ που είχε πάνω στο σώμα του.

Μέσα από τις διεργασίες της ομάδας, προέκυψε η ιδέα ενός ευρύτερου φωτογραφικού πρότζεκτ, με θέμα την αφήγηση ιστοριών μέσα από σύμβολα και εικόνες ανεξίτηλα αποτυπωμένες στα σώματα των μελών του θεραπευτικού προγράμματος. Οι εικόνες πλαισιώθηκαν από σύντομα σχόλια και προσωπικές αφηγήσεις σε σχέση με τα τατουάζ.

alt

Τέχνη και δερματοστιξία, κείμενο και φωτογραφία, έκφραση και αποδοχή, πόθοι, προσδοκίες, αποφάσεις, εικονογραφημένα στο κορμί ιδεώδη και σύντομα σλόγκαν με ανεξίτηλο μελάνι, ιχνογραφούν ένα απέριττο αλλά ηχηρό λεύκωμα.

Το λεύκωμα προλογίζουν οι κ. Ηρακλής Παπαϊωάννου – μελετητής φωτογραφίας και ο κ. Αποστόλης Βερβερίδης – κοινωνιολόγος ψυχοθεραπευτής.

Το λεύκωμα θα πωλείται στις εκδηλώσεις του προγράμματος ΙΘΑΚΗ, στο ΚΕΘΕART (Πίνδου 4), καθώς και στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ. Η εκτύπωση έγινε στη Μονάδα Γραφικών Τεχνών του ΚΕΘΕΑ «ΣΧΗΜΑ και ΧΡΩΜΑ».

Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 24.6.2015 στις 19.30 στο χώρο του Apo Dec (Στρ. Σφέτσου 3, περιοχή Φράγκων, Θεσσαλονίκη).

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline