Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Πίνεις και τρως πλαστικό. Σκοπεύεις να κάνεις κάτι γι’ αυτό;
Πίνεις και τρως πλαστικό. Σκοπεύεις να κάνεις κάτι γι’ αυτό;

Πίνεις και τρως πλαστικό. Σκοπεύεις να κάνεις κάτι γι’ αυτό;

  • September 29, 2017
  • 0 Likes
  • 51 Views
  • 0 Comments

Η τεχνολογία βρίσκεται σε μια εποχή που μοιάζει να μπορεί να κάνει τα πάντα. Κι ενώ ισχύει αυτό, έχουμε ένα πλανήτη που στο μεγαλύτερο μέρος αδυνατεί να κάνει ανακύκλωση.
        
Όχι σε ατομικό επίπεδο. Αλλά σε διακρατικό. Με εξαίρεση τις χώρες της Σκανδιναβίας και μερικές ακόμα, γύρω στο 80% του πλανήτη δεν έχει φτάσει ούτε καν κοντά στο απαιτούμενο ποσοστό ανακύκλωσης που απαιτείται.
        
Γιατί όταν παράγονται κάθε χρόνο 9 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού και απ’ αυτούς ανακυκλώνεται το 10%, τότε τα πράγματα είναι σκούρα. Τη στιγμή που στη Νορβηγία για παράδειγμα έχουν ένα 90%, το συμπλήρωμα δηλαδή, χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, χώρες-κολοσσοί και συνήθως πρωτοπόροι, αποτυγχάνουν. Κι αυτό δεν αφήνει αποτύπωμα μόνο στο περιβάλλον.
        
Όχι έτσι αόριστα. Αφήνει αποτύπωμα και σε μας τους ίδιους. Αυτό το ποσοστό που δεν ανακυκλώνεται, καταλήγει στον ωκεανό. Από κει είτε θα γίνει τροφή για τα είδη της θάλασσας είτε θα επιπλέει και θα διασπάται συνεχώς σε μικρότερα κομμάτια.
        
Σε βάθος χρόνου, αυτό το πλαστικό θα περάσει μέσα στο εμφιαλωμένο νερό, θα περάσει στο νερό που χρησιμοποιούν οι γεωργοί, θα μπει στο λίπασμα και στις καλλιέργειες, με αποτέλεσμα να φτάσει στα χέρια, στα πιάτα και στο στόμα ανθρώπων.
        
Η Stephanie Wright, ερευνητής της ύπαρξης πλαστικού στο νερό παγκοσμίως αποκάλυψε ότι πλέον το πλαστικό βρίσκεται σε κάθε σημείο που υπάρχει νερό και ιδίως στο γλυκό νερό (λίμνες, ποτάμια), απ’ όπου συλλέγουμε οι άνθρωποι το νερό που πίνουμε.
        
Κι εσύ συνεχίζεις ακόμα να πιστεύεις ότι η οικολογική καταστροφή είναι κάτι που δεν θα σε αγγίξει; Ή δεν θα αγγίξει τα παιδιά σου;
        
Πηγή: WEBmd.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: