Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Η Pharmathen μεταξύ των δυναμικότερων εταιρειών της Ευρώπης
Η Pharmathen μεταξύ των δυναμικότερων εταιρειών της Ευρώπης

Η Pharmathen μεταξύ των δυναμικότερων εταιρειών της Ευρώπης

  • November 24, 2011
  • 0 Likes
  • 23 Views
  • 0 Comments

Η Pharmathen διακρίθηκε με τον τίτλο Ruban d’ honneur για την εξαγωγική της δραστηριότητα, στη σχετική τελετή παρουσίασης και απονομής των  European Business Awards που πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Hotel Rey Juan Carlos I στη Βαρκελώνη.

Συγκεκριμένα το εξωστρεφές προφίλ που αποτελεί πυρήνα της στρατηγικής της Pharmathen, οδήγησε στη απονομή ενός ακόμη τίτλου στην εταιρεία, κατατάσσοντας την μεταξύ των δυναμικότερων βιομηχανιών της Ευρώπης στο πλαίσιο των φετινών European Business Awards.

Στο διαγωνισμό όπου συμμετείχαν εκατοντάδες εταιρείες από όλη την Ευρώπη, η Pharmathen κατατάχθηκε μεταξύ των 10 ισχυρότερων στον τομέα των εξαγωγών κατακτώντας τον τίτλο Ruban d’ honneur.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τελικό γύρο των European Business Awards συμμετείχαν 3 συνολικά ελληνικές επιχειρήσεις από όλες τις κατηγορίες ενώ η Pharmathen αποτελεί μια εκ των 2 ελληνικών συμμετοχών που διακρίθηκαν στην κατηγορία που αφορά στην εξαγωγική δραστηριότητα.

Με βασικό άξονα ανάπτυξης το τρίπτυχο: Eξωστρέφεια – Έρευνα – Επένδυση, η Pharmathen παρουσίασε το 2010 κύκλο εργασιών της τάξης των  €130εκ ενώ το 2011 θα φτάσει τα €145εκ. Παράλληλα, οι εξαγωγές αποτελούν το 70% της συνολικής δραστηριότητας σημειώνοντας αλματώδη ανάπτυξη κατά την τελευταία δεκαετία. Επιπλέον την τελευταία πενταετία έχουν υλοποιηθεί επενδύσεις ύψους €60 εκ. για την επέκταση των ερευνητικών υποδομών και την αύξηση της καθετοποίησης της.

«Η συγκεκριμένη διάκριση μας τοποθετεί μεταξύ των δυναμικότερων εταιρειών της Ευρώπης αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας την εξωστρέφεια ως κινητήρια δύναμη της εταιρείας μας. Ο τίτλος έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πρόσφατων και εξίσου σημαντικών βραβεύσεων θέτοντας υψηλότερα τον πήχη για ακόμη πιο δυναμική πορεία»  σημείωσε η Αντιπρόεδρος της Pharmathen κα Νέλλη Κάτσου κατά την απονομή του βραβείου.

Από το 2007 μέχρι σήμερα τα European Business Awards αξιολογούν και επιβραβεύουν τις πλέον καινοτόμες επιχειρήσεις της Ευρώπης αναδεικνύοντας την επιχειρηματική υπεροχή ενώ απονέμουν τον τίτλο Ruban d’ honner στις επικρατέστερες εταιρείες που συμμετέχουν στον τελικό γύρο.

Λίγα Λόγια για τη Pharmathen 

Η Pharmathen ιδρύθηκε το 1969 στην Αθήνα, ως ιδιωτική φαρμακευτική εταιρεία, και αρχικά επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη και διακίνηση φαρμακευτικών προϊόντων, κατέχοντας σημαντική θέση στον τομέα των γενοσήμων (generics) φαρμάκων. Με 3 υπερσύγχρονα ερευνητικά εργαστήρια και 2 βιομηχανικές μονάδες, η δραστηριότητα της Pharmathen είναι πλήρως καθετοποιημένη, καλύπτοντας από την ανάπτυξη έως και την διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων.

Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας αποτελείται από περισσότερα από 800 άτομα τα οποία απασχολούνται στους τομείς Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D), παραγωγής και προώθησης φαρμακευτικών προϊόντων για περισσότερες από 85 χώρες διεθνώς. Σήμερα τα προϊόντα της Pharmathen είναι εγκεκριμένα σε όλες τις αγορές της Ε.Ε., και τα δικαιώματα διανομής τους εκχωρούνται στις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου, με ιδιαίτερη δυναμική στην Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τον Καναδά. Οι πωλήσεις της Pharmathen για το 2011 θα ανέλθουν στα  €145 εκ.

Για περισσότερες πληροφορίες:

PHARMATHEN
:
Dr. Κωνσταντίνος Κοτζιάς, Head of Public Relations, Τ: +30 210 66 04 340
Email: kkotzias@pharmathen.com

V+O COMMUNICATION: Κάλλια Μυλωνάκη, Account Manager, Τ: +30 211 75 01 231
Εmail: kam@vando.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline